У БЕОГРАДУ 10.000 ЉУДИ НА ПРОТЕСТУ „НЕ У МОЈЕ ИМЕ“ ЗБОГ ГЛАСАЊА ПРОТИВ РУСИЈЕ

 

* Окупљенима се код споменика цару Николају обратио један од организатора Дамјан Кнежевић. Поруком да је Србији у интересу да „Руси победе у овом рату јер нама само Русија гарантује да ће Косово остати у Србији“

* Захтеве учесника протеста, који је завршен као митинг испред Амбасаде Русије, изнео је др Дејан МИРОВИЋ: Први захтев је моментални прекид штетног, незаконитог и супротног српским националним интересима гласања у међународним организацијама. Други захтев је двотрећинска већина у Народној скупштини, одржавање референдума да би се расправљало о тако судбоносним политичким поступцима као што је напуштање неутралне позиције Србије и сврставање на страну НАТО пакта и ЕУ у рату против Русије

______________________________________________________

У ЦЕНТРУ Београда код споменика руском цару Николају Другом одржан је вечерас протест „Не у моје име“.

Због гласања Србије за суспензију Русије из Савета УН за људска права.

Окупило се више од 10.000 људи.

Организатори су били покрети „Народна патрола“ и „Образ“.

Како је пренео Спутњик, окупљенима се код споменика цару Николају обратио Дамјан Кнежевић. Поруком да је Србији у интересу да „Руси победе у овом рату јер нама само Русија гарантује да ће Косово остати у Србији“.

Окупљени су скандирали „Руси и Срби браћа заувек“.

Носили су заставе Србије и Русије и транспарент са контурама Косова на коме пише „Нема предаје“.

Емитоване су руске песме, као и химне Русије и Србије, а потом суу колони кренули ка амбасади Русије.

Застали су са упаљеним бакљама испред зграде Председништва Србије и бацили димне бомбе, али инцидената није било.

Захтеве учесника протеста и потом одржаног митинга испред Амбасаде Русије изнео је др Дејан Мировић, рекавши:

Ово је још један скуп руско-српског јединства и подршке Руској Федерацији, али и упозорења председнику Републике Србије да стане са штетним, неуставним и незаконитим актима гласања против РФ у УН. Такође, ми имамо пет захтева.

– Први захтев је моментални прекид штетног, незаконитог и супротног српским националним интересима гласања у међународним организацијама.

– Други захтев је двотрећинска већина у Народној скупштини, одржавање референдума да би се расправљало о тако судбоносним политичким поступцима као што је напуштање неутралне позиције Србије и сврставање на страну НАТО пакта и ЕУ у рату против Русије.

– Трећи захтев је хитна истрага и формирање анкетног одбора у Народној скупштини Републике Србије због навода о постојању америчких биолабораторија.

– Четврто, тражимо од председника Србије да престане да прави лажну симетрију између режима у Kијеву и Руске Федерације, јер режим у Kијеву званично је прогласио 2010, и до данас је та одлука на снази, ратног злочинца Бандеру за свог народног хероја.

– И, наравно, имамо захтев да се, поред свих ових захтева који су усмерени на неутралност Републике Србије, откаже гостопримство НАТО саветницима у свим министарствима, укључујући и Тони Блера, ратног злочинца, који је сада у својству саветника председника републике“.

Док је трајао скуп испред споменика цару Николају, саобраћај је био заустављен у Улици краља Милана од Теразија до Кнеза Милоша, а полиција је преусмеравала возила.

РИА Новости: Учесници носили и заставе ДНР, ЛНР,

Новорусије и црно-жуто-белу Руске империје

* На путу ка Храму Светог Саве, поворка је стала код руске амбасаде и одржан је импровизовани скуп. „Молим нашу руску браћу, дипломате и новинаре, који су сада овде и чују нас, да пренесу нашу пуну подршку Русији и укажу да гласање у УН није било у наше име“, рекао је Кнежевић

_________________________________________________________

НЕКОЛИКО хиљада људи учествовало је у масовном митингу подршке Русији у центру Београда.

Повод за овај догађај под називом „Не у моје име“ било је гласање Србије за излазак Русије из Савета УН за људска права. Организатори су били „Народна патрола“ Дамјана Кнежевића и покрет „Образ“ Младена Обрадовића, који су већ у марту одржавали акције подршке Русији.

Око 19 часова по локалном времену стотине људи окупило се у центру Београда, код споменика Николају Другом, преко пута председничке резиденције.

Потом је њихов број порастао на неколико хиљада. Учесници акције донели су заставе Русије, Србије, ДНР, ЛНР, Новорусије и црно-жуто-белу заставу Руске империје.

Неки су носили мајице са симболом Z.

Из звучника су се чуле руске и српске песме. Осим тога, демонстранти су развили тробојку дугу око 20 метара, која на једној страни личи на заставу Србије, а на другој на руску.

Демонстранти су блокирали главну улицу Краља Милана, а потом су у колони прошли центром града, поред Генералштаба, Министарства одбране, Владе и Министарства спољних послова.

„Крим је Русија, Косово је Србија. Срби и Руси су браћа заувек!“ скандирали су, палећи бакље и машући заставама.

Испред амбасаде Белорусије демонстранти су узвикивали слогане подршке њеном председнику Александру Лукашенку.

Код руске амбасаде поворка је стала и одржан је импровизовани скуп.

„Молим нашу руску браћу, дипломате и новинаре, који су сада овде и чују нас, да пренесу нашу пуну подршку Русији и укажу да гласање у УН није било у наше име“, рекао је Дамјан Кнежевић.

И други говорници су осудили Запад који српским властима намеће антируску агенду.

Поред тога, учесници су минутом ћутања одали пошту српском добровољцу Стефану Димитријевићу, који је недавно погинуо у Донбасу.

Након извођења руске и српске химне, учесници шетње отишли ​​су до храма Светог Саве да запале свеће у знак сећања на погинуле у Донбасу. Акција је завршена мирно.

ИЗВОР: http://fakti.org/srpski-duh/samo-nam-rusija-garantuje-da-ce-kosovo-i-metohija-ostati-u-srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *