У оквиру истраживања вируса корона САД су се бавиле проучавањем слепих мишева у Украјини, који залазе на територију Русије до 800 километара, саопштио је у понедељак начелник Јединица за радијациону, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Русије, генерал Игор Кирилов.
Према генераловим речима, пандемији вируса корона је „чудним стицајем околности“ претходио читав низ научно-истраживачких пројеката за системско проучавање вируса корона, које је финансирала америчка администрација.
Америчка агенција за међународни развој је од 2009. године, како је рекао Кирилов, реализовала програм „Предикт“, у оквиру којег је изучавала обољења изазвана вирусима корона и трагала за њиховим преносиоцима.
У овом тренутку у САД се, како је навео Кирилов, спроводи истраживање порекла пандемије Ковида 19, а у Конгресу САД је формиран специјални поткомитет.
Истраживање је повезано с умешаношћу америчке компаније „Еко хелс алијанса“ у велике експерименте с корона вирусима, као и с евентуалним утицајем ЦИА на ток експертске истраге. Конгресмени су 12. септембра 2023. године јавно затражили од шефа ЦИА Вилијама Бернса детаљне материјале за рад поткомитета.

„Извештаји о пројекту ‘Процена ризика од преношења инфекција преко слепих мишева у Украјини и Грузији’, којима располажемо, указују на то да су у периоду од 2016. до 2020. године истраживани корона вируси. У извештају је наведено да су ‘током радова на територији Украјине били идентификовани посебни слепи мишеви који су мигрирали на до 800 километара у дубину територије земаља као што су Мађарска и Русија“, рекао је Кирилов новинарима.

Он је додао да треба обратити пажњу и на чињеницу да су у истраживањима учествовали стручњаци за биоинформатику, чија је обавеза била да уређују и обједињују геноме откривених патогена, односно да се баве истраживањима која су „традиционално повезана с јачањем функција опасних вируса“.

„У више наврата смо наводили да о вештачком пореклу ковида 19 сведоче променљивост генетских варијанти, која није карактеристична за већину корона вируса, суштинске разлике у смртности и заразности, неравномерност географског ширења, као и непредвидљив карактер епидемијског процеса у целини“, додао је генерал.

Он је навео да је, такође, тешко објаснити висок степен спремности америчких произвођача мРНК-вакцина за пандемију нове инфекције вируса корона, „што наводи на помисао да је постојала завера разних владиних структура САД са ‘Биг фармом’“.
„Ширење нове инфекције вируса корона довело је до знатног раста профита биотехнолошких корпорација захваљујући стварању вакцина и лекова против вируса корона, као и јачању зависности земаља у развоју од САД и стварању услова за даљу реализацију програма двојне намене“, додао је Кирилов.
ИЗВОР: https://sputnikportal.rs/20231211/ruska-vojska-iznela-nove-dokaze-o-umesanosti-sad-u-nastanak-pandemije-virusa-korona-1164919265.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *