Родна идеологија у Европи може довести до забране Библије, јер се у њој говори о томе да је пол Богом дат на рођењу, рекао је шеф Одељења за спољне црквене везе московске патријаршије митрополит волоколамски Иларион на телевизији „Русија 24“.

„Више не постоји стара Европа према којој је Русија покушавала да се оријентише деведесетих година прошлог века. Европска идеологија у основи постаје антирелигиозна. Постулати који су незамењиви за религиозног човека постају забрањени. Све чешће чујемо да хришћанима у Европи забрањују да носе крст, да им могу дати отказ уколико их носе испод кошуље. Чујемо да људе приморају да следе родну идеологију, према којој човек може да бира свој пол. Па онда могу лако забранити и Библију, у којој на првим страницама пише да је ‘Бог створио човека по своме обличју, створио је мушкарца и жену…’. Дакле, полазимо од тога да је пол оно што је дато рођењем, што се не може променити“, објаснио је митрополит Иларион.

Пол се не може променити ни са биолошке тачке гледишта, додаје Иларион, истичући да се то може учинити само операцијом „која ће особи једног пола дати спољни изглед другог пола“, али мушкарац се не може у потпуности претворити у жену, не може родити децу.

„Родна идеологија је идеологија обмане на којој је сада изграђена читава индустрија за промену пола и пропаганда која се води преко медија, и систем дискриминације људи са другачијим мишљењем који све више добија на замаху“, сматра митрополит.

ИЗВОР: rs.sputniknews.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *