ЗА ТО ФОРМИРАНА МЕЂУСТРАНАЧКА РАДНА ГРУПА КОЈА ЈЕ ДОБИЛА БЛАГОСЛОВ ПАТРИЈАРХА КИРИЛА

* Потпредседник Државне Думе Петар ТОЛСТОЈ: „Време је да одбацимо болоњски систем и вратимо се традиционалном руском систему образовања: побеђујући на фронту, ризикујемо да претрпимо идеолошки пораз, изгубивши читаву генерацију наших грађана – сада ученика и студената“

* „Биће преиспитани и други споразуми који Русији доносе штету, а не корист“

_____________________________________________________

ИСТОРИЈСКИ моменат захтева разматрање будућности земље засноване на изузетној историји руске цивилизације, против које колективни Запад данас води рат.

Специјална војна операција је повод за све нас да преосмислимо даљи пут развоја друштва – оценио је потпредседник Државне Думе Петар Толстој.

Овјаснио је и како би то „преосмишљавање“ требало да изгледа:

„Време је да одбацимо болоњски систем и вратимо се традиционалном руском систему образовања: побеђујући на фронту, ризикујемо да претрпимо идеолошки пораз, изгубивши читаву генерацију наших грађана – сада ученика и студената.

Коришћење дигиталних технологија треба да буде ограничено етиком.

Петар Толстој

Неопходно је реформисати систем органа старатељства, ослободити се јувеналних инструмената: старатељство треба да помаже очувању породице, а не њеном рушењу;

На пролећном заседању у првом читању биће размотрен предлог закона о забрани странцима да купују децу у Русији користећи услуге сурогатних мајки;

Промене треба да захвате и сферу културе: важно је шта читају, гледају и слушају наша деца.

Преиспитаћемо и међународне споразуме: Русија је изашла из Савета Европе, следећи корак је иступање из Светске здравствене организације и Светске трговинске организације, као и других споразума који нам доносе штету, а не корист.

Овим и другим питањима бавиће се Међустраначка посланичка група, формирана у Државној Думи по благослову Његове Светости Патријарха Кирила“.

ИЗВОР: http://fakti.org/rossia/tolstoj-rusija-ce-istupisti-iz-szo-i-sto-i-napustiti-bolonjski-sistem

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *