• Предсједник јеврејске НВО „Бнаи Брит“ у Уругвају Френклин Розенфелд запријетио ланцу хотела „Софител“ глобалним бојкотом угости ли „умјетника антисемиту“, пише Буенос Аирес тајмс

Роџер Вотерс: Хотели у Монтевидеу и Буенос Аиресу ми одбили смјештај под притиском израелског лобија

Некадашњи главни човјек Пинк Флојда Роџер Вотерс изјавио је да му хотели у Буенос Ајресу и Монтевидеу одбијају смјештај усљед бојкота који је против њега организовао израелски лоби.

Вотерс, који је ове седмице у оквиру своје опроштајне турнеје наступао у Бразилу, има заказане наступе 17. новембра у Монтевидеу и 21. и 22. новембра у Буенос Аиресу, али ће морати остати смјештен у бразилском Сао Паолу, изјавио је за аргентински лист Пахина 12. Зато се неће моћи састати са својим пријатељем Хозеом Мухиком, бившим предсједником Уругваја, како је планирао.

Неколико главних хотела у главном граду Уругваја одбило је да коментарише наводе за АФП.

„Ови идиоти из израелског лобија организовали су бојкот на основу лажи које говоре о мени“, рекао је Вотерс.

Предсједник Централног израелског комитета Уругваја Роби Шиндлер и предсједник јеврејске НВО Бнаи Брит у Уругвају Френклин Розенфелд изјавили су у писмима хотелу Софител Монтевидео објављеним на Твитеру ове седмице да је умјетник „пропагатор“ антијеврејске мржње.

Шиндлер је Вотерса означио као „женомрсца, ксенофоба и антисемиту“, док је Розенфелд запријетио Софителу глобалним бојкотом угости ли „умјетника антисемиту“.

„У читавом животу нисам имао ни једну једину антисемитску мисао. Оно што осуђујем су поступци власти Израела, и и даље ћу их осуђивати јер нису исправни“, рекао је Вотерс аргентинском листу.

С енглеског посрбило, скратило  и опремило: Стање ствари

(Буенос Аирес тајмс, 15. 11. 2023)

ПРЕУЗЕТО СА: Стање ствари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *