?????????????????????????????????????????????????????????
  • Хришћанство нестаје из друштва либералне демократије
  • Осећај краја италијанског римокатоличанства потврђују и други подаци. Према истраживању заједнице „Community Media Research“, од 2000. до 2019. године број римокатолика у Италији пао је са 79,2% на 60,1% укупног становништва. Током истог периода, број атеиста се скоро удвостручио, чинећи 33,4% укупне популације.
  • Број посетилаца недељних црквених служби преполовљен је. На северозападу Италије римокатолици више нису већина. Млади су најравнодушнији према цркви. Само 13% Италијана од 18-29 година редовно посећује недељне мисе.
  • Само 10,5% у старосној групи од 18 до 29 година себе описује као „посвећене и практичне вернике“.
  • Централни завод за статистику Ватикана приморан је да потврди да се број римокатолика смањује у читавој Европи, али Ватикан не објављује податке о Италији.
  • Пад римокатоличанства у Италији додатно је погоршан моралним падом римокатоличанства.
  • Не само да ислам замењује хришћанство у Европи. У некада римокатоличкој Италији постоји више од 8000 сотонистичких секти, којима припада око 600 хиљада људи. Посебно је много сатаниста у Ломбардији, Пјамонтеу, Лацију и на Сицилији, која се звала „ђавољи рај“.
  • Губитком традиционалне религије, европска друштва, дакле, губе национални идентитет, претварајући се у нешто што се тешко може назвати Европом.

 

АУТОР: Владимир МАЛИШЕВ

У Италији се руши традиционални стуб њеног друштва – Римокатоличка црква. До овог закључка је дошао италијански лист Giоrnale, коментаришући масовне демонстрације у земљи у знак подршке такозваном закону Ђана.) у корист одржавања референдума за легализацију дрога и дозволу еутаназије.

Предлог закона, који је добио име по свом аутору, посланику из владајуће Демократске партије и ЛГБТ активисти Алесандру Ђани, расправља се у Италији више од годину дана. Према присталицама закона, посвећен је борби против манифестација расне и друге мржње и борби против дискриминације по било ком основу. Усвајање таквог закона обезбедиће коначну победу у Италији педерастичних „европских вредности“.

Демонстрације у знак подршке ЛГБТ особама у Риму

 Распрострањена кампања која се у земљи одвија у знак подршке овом закону и у корист референдума, који би се пре само неколико година сматрали незаконитим, сада добија подршку индустрије забаве, моде, естраде, јавних личности и утицајних особа . Све ово, пише Giornale, води до краја римокатоличке Италије.

Осећај краја италијанског римокатоличанства потврђују и други подаци. Према истраживању заједнице „Community Media Research“, од 2000. до 2019. године број римокатолика у Италији пао је са 79,2% на 60,1% укупног становништва. Током истог периода, број атеиста се скоро удвостручио, чинећи 33,4% укупне популације. Број посетилаца недељних црквених служби преполовљен је. На северозападу Италије римокатолици више нису већина. Млади су најравнодушнији према цркви. Само 13% Италијана од 18-29 година редовно посећује недељне мисе. Само 10,5% у старосној групи од 18 до 29 година себе описује као „посвећене и практичне вернике“.

Присталице ЛГБТ популације у Риму

 „Италијанска Римокатоличка црква, ако не пронађе лек за растућу секуларизацију Италијана, ризикује да не преживи у 21. веку“, пише Giornale. Централни завод за статистику Ватикана приморан је да потврди да се број римокатолика смањује у читавој Европи, али Ватикан не објављује податке о Италији.

Пад римокатоличанства у Италији додатно је погоршан моралним падом римокатоличанства. А ово је светски феномен. Како су медији објавили пре неки дан, у Француској је Независна комисија за истраживање сексуалних злочина у Римокатоличкој цркви (Ciase) идентификовала више од 3.000 свештеника педофила, а број малтретираног детета је око 330.000. „Ово је минимум процена1“, каже шеф Комисије Жан -Марк Сове.

Храмови у Италији су празни

Педофилија такође цвета у Ватикану, чак и око папског престола. Године 2018, ватикански благајник, 77-годишњи кардинал Ђорђеа Пел, проглашен је кривим за сексуални напад на два дечака који су певали у црквеном хору. Папа Фрањо је 2014. године, у вези са новим скандалима, основао Ватиканску комисију за заштиту малолетника од педофилије. Само у 2017. години примљено је 410 ових „врло веродостојних“ сигнала, како се наводи у документима комисије. За сексуалне злочине над малолетницима само у 2016, папа је сменио 127 свештеника, а ауторитет Римокатоличке цркве и даље опада.

Епидемија не захвата само Италију. Недавно је Британија објавила извештај о прогону хришћана, припремљен на иницијативу британског министра спољних послова Џереми Ханта. У извештају се каже да сваки пут када се догоди терористички напад у Британији, либерална „машина толеранције“ уверава све да су велика већина британских муслимана нормални људи који не желе никога убити. То је заправо тако, али као резултат луде имиграционе политике у Енглеској, као и у другим европским земљама, формирало се посебно друштво, које исповеда религију која није традиционална за земљу домаћина.

Не само да ислам замењује хришћанство у Европи. У некада римокатоличкој Италији постоји више од 8000 сатонистичких секти, којима припада око 600 хиљада људи. Посебно је много сатаниста у Ломбардији, Пјамонтеу, Лацију и на Сицилији, која се звала „ђавољи рај“.

„Вође секти користе Интернет за организовање церемонија, креирање блогова, где користе шифре за комуникацију са својим следбеницима. Ове секте се не разликују много од ‘Коза Ностре’ по питању регрутовања чланова“, каже професор Тулио Ди Фјори, који је проучавао сатанизам на Сицилији. Уз ово, на Апенинима буја примитивно веровање у магију, исцелитеље, гатаре и исцелитеље. Чак 13 милиона Италијана годишње, тј. 35.000 људи дневно долази „људима са натприродним способностима“ да потроше на њих око 6 милијарди евра годишње.

Губитком традиционалне религије, европска друштва, дакле, губе национални идентитет, претварајући се у нешто што се тешко може назвати Европом.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://www.fondsk.ru/news/2021/10/08/katolicheskoj-italii-prihodit-konec-54633.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *