ВАТИКАН: ПАПА ФРАНЦИСКО СА ЖАЉЕЊЕМ ГЛЕДА НА РЕЗУЛТАТЕ ИСТРАГЕ И САОСЕЋА И ЖРТВАМА И СА ЦРКВОМ ФРАНЦУСКЕ

* ФАКТИ: Папа-језуита је овај страшни злочин унутар своје цкрве примио „са жалошћу“! Никаквог другог и већег и снажнијег осећања! Баш прави „намесник Св. Петра“! Хоће ли му неко од католика рећи „носи се са својом љигавом жалошћу“?!  Тешко да ће, бар што се Ватикана тиче. Да је само до Ватикана и папа, за 200.000 злостављане деце у Француској – никад се не би сазнало“

_____________________________________________________________________

КАТОЛИЧКА црква се неискрено, плитко и лажно покајала за зверства која је починила преко своје инквизиције.

Једнако плитко и притворно се покајала и за спаљивање Ђордана Бруна.

Демонстрирајући да није прекинула ни једну попчану врпцу са својом прошлошћу, неискрено, плитко и лажно се данас каје поводом истраге која је показала да је католичко свештенство у Француској – током протеклих седам деценија – сексуално злостављало више од 200.000 деце!

У просеку, безмало по 3.000 сваке године!

На то је – како је Ватикан саопштио – папа Франциско изјавио да је „са жалошћу“  примио сазнања о садржају истраге о сексуалном злостављању Католичкој цркви у Француској.

       „Пре свега његове мисли су са жртвама због њихових рана“, наводи се у истом ватиканском саопштењу и додаје да је папа такође осетио захвалност због храбрости коју су показали исказујући кроз шта су прошли, преноси агенција Ројтерс.

„(Његове мисли су и са) Црквом Француске, тако да, у свести о овој страшној стварности… може да крене пут искупљења“, додаје се у саопштењу.

Актери оптужили су Католичку цркву да предуго затвара очи пред таквим неделима.

ИЗВОР: http://fakti.org/vatikan/katolicki-svestenici-u-francuskoj-za-sedam-decenija-seksualno-zlostavljali-200000-dece

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *