• Из досадашњег искуства понашања Запада, вјероватније је да је и овај пројекат више нагнут на тамну страну него на неку добробитну и човјечанску. Ко зна шта је њима све пало на памет да мијењају на генима и у сврху чега.

Дешавања у Србији пратим са стране, па можда немам најбољи увид као неко ко живи у њој, али ми то није сметња да изнесем и свој суд о многим појавама које се тамо дешавају.

Видим да је сада прилична повика на увоз репродуктивног генетског материјала из Шпаније у Србију. Као да у Србији нема тога на претек. Има чак и за извоза у друге државе, а могло би се на томе шта и зарадити, само када би неко хтио то да организује, а и када би окупатор дао да Србија стане на ноге.

Увијек сам се питао зашто рецимо многим здравим, поштеним и финим људима, који су добри ученици, студенти, радници, супружници и да не набрајам даље, не траже да дају свој расплодни материјал да га шире свијетом, да се издигне цијело човјечанство на један виши ниво.

Можда се то и дешава, али не познајем никога ко се похвалио да шире његов ген свијетом. Врљаш тако свијетом и одједном угледаш некога много млађег ко личи на тебе, и то ти се не деси само на једном, него на више мјеста, и схватиш да су то твоја дјеца настала у програму купо/продаје расплодног материјала тј. репродукционог генетског материјала.

Или одједном угледаш неку познату личност на екрану или на постерима и рекламама која много личи на тебе и која је у ствари твој син или кћерка са непознатом мајком.

Има и тамна страна ове приче, а то је да се овај генетски материјал може модификовати у разним правцима и за разне сврхе. Нека жена која добије тај материјал можда роди ГМО тј. дијете које је генетски модификовано у ко зна шта. Неће тај који зарађује на продаји овог материјала да дјеца личе на даваоца сперме, па изврши некакву корекцију на генима која се тичу изгледа лица, можда промијене изглед носа, боју очију, величину и угао ушију и сл. Камо среће да се ген промијени само из практичних разлога штићења клијента како неби личио на правог биолошког оца.

Из досадашњег искуства понашања Запада, вјероватније је да је и овај пројекат више нагнут на тамну страну него на неку добробитну и човјечанску. Ко зна шта је њима све пало на памет да мијењају на генима и у сврху чега.

Неки су замислили да им сви будемо заморчићи. Сваким даном све више очекујем да ће народи и нације свијета напокон почети са схватају позадину многих дешавања, па да почнемо нормално живјети.

У знању је спас.

Душко Бошковић 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *