• Владимир Путин се договорио са Си Ђинпингом и задао одмерен ударац алијанси НАТО-Украјина. После референдума о присаједињењу бивших територија Украјине Руској Федерацији, Кијеву ће бити објављен рат уз његову каснију капитулацију.

АУТОР: Љубов Степушова

Путин се договорио о помоћи Кине и Ирана

Непосредно после самита ШОС 15. септембра у Самарканду, Кину је посетио секретар Савета безбедности РФ Николај Патрушев. А онда су судбоносне иницијативе о референдумима у ДНР, ЛНР, Херсонској и Запорошкој области грунуле за њихов пријем у Руску Федерацију.

Државна дума је такође одобрила амандман којим се у Кривични законик уводе појмови „мобилизација“, „војно стање“, „ратно време“.

Ово сугерише да се председник Руске Федерације на самиту ШОС-а договорио, пре свега, са кинеским лидером Си Ђинпингом и другим лидерима организације да подрже или заузму статус кво у вези са СВО – Специјалном војном операцијом. Односно, да не подрже санкције Запада и одрже трговинске односе са Русијом.

У најбољем случају, говоримо о добијању аналога војног лендлиза од Ирана и, наравно, од Кине.

Запитајмо се зашто је Кина тако „добра“.

Ово није доброта, већ судећи по резултатима посете Николаја Патрушева, такође је резултат стања уочи рата са САД. Дакле, ако Руска Федерација не добије украјински сукоб са НАТО, онда Си Ђинпинг (који иде на трећи мандат) неће добити рат за контролу над Тајваном. А Патрушев је послат да разјасни механизме помоћи Русије Кини у овом рату.

Референдуми у бившој Украјини мењају статус СВО

Пријем у Руску Федерацију области ДНР, ЛНР, Херсон и Запорожје значи следеће:

објава рата Кијеву у случају наставка бомбардовања са жртвама међу цивилним становништвом, уништавања центара за одлучивање и критичне инфраструктуре на тим територијама;

Гаранције да се неће поновити повлачење Оружаних снага РФ, као што је био случај у области Харков, која је прво ослобођена, а затим напуштена. Они ће се до смрти борити за своју земљу користећи сва средства одбране;

Гаранције непонављања „Минска“ – после референдума „мировни преговори“ више неће бити могући;

• Потпуно мењање вектора развоја Русије за деценије које долазе.

„После измена Устава наше државе, ниједан будући лидер Русије, ниједан званичник неће моћи да поништи ове одлуке. Зато се ових референдума толико плаше у Кијеву и на Западу. Зато их треба одржати“, сматра заменик председника Савета безбедности РФ Дмитриј Медведев.

Судећи по одзиву Медведева и других највиших званичника, као и по замаху, датуми референдума су већ одређени, а питање приступања решено.

Међународна заједница добила време да размисли

Путин је ударио, као и увек, одмерено и благовремено – уочи 77. заседања Генералне скупштине УН (20-26. септембар), којој присуствују највиши представници држава чланица УН – председници, шефови влада и министри спољних послова. .

Ту би требало да говори и Владимир Зеленски. Он ће промовисати наратив „Русија је земља терориста“ приказивањем снимка измишљене „Изјумске трагедије“.

Догађаји које планира Кремљ показују да ће Руска Федерација објавити рат Украјини и победити у њој, а Зеленски ће након суђења бити проглашен терористом. Па зашто би „међународна заједница слушала мишљење бившег председника – наркомана?

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://www.pravda.ru/world/1751005-putin_xi/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *