• Све ово безакоње Бог ипак неће дозволити. Пропаст завере против Бога и човечанства прорекао је и велики Фјодор Достојевски (рус.Фёдор Михайлович Достоевский, 1821–81) у роману „Браћа Карамазови“ (1879–80). Речима умирућег старца Зосиме Достојевски описује коначну и неминовну пропаст нихилизма: „Има их који и у паклу остају горди и свирепи, крај свег неоспорног знања и посматрања неумитне и неизбежне истине; има их страшних, који су се сасвим здружили са сатаном и са гордим духом његовим. За њих је пакао нешто добровољно и ненасито; они су већ добровољно мученици. Јер они су сами себе проклели, проклевши Бога и живот… Бога Живог без мржње гледати не могу, и захтевају да не буде Бога живота, да Бог уништи себе и све што је створио. Они ће горети у огњу гнева свога, вечно жудећи за смрћу и непостојањем. Али смрти неће дочекати“.

АУТОР: Драган Р. Млађеновић

Алберт Пајк (Albert Pike, Бостон, 1809– Вашингтон, 1891), „црни папа“ светске масонерије и идеолог Завере против Бога и човечанства, у августу 1871. је писао свом илуминатском побратиму Ђузепе Мацинију (Giuseppe Mazzini, Ђенова, 1805 – Пиза, 1872). У овом писму Пајк је подробно изложио тактику и стратегију освајања светске власти. Писмо почиње следећом реченицом:

„Драги брате Мацини, да бисмо завладали светом морамо да изазовемо три светска рата. Трећи мора бити против муслимана. А потом ћемо изазвати велику економску кризу, па глад. То су предуслови за увођење светске диктатуре“.

А светска диктатура ће бити успостављена као РЕД ИЗ ХАОСА. Реч је најскривенијој   слободно-зидарској тајни откривеној само масонима највише (33-ће) иницијације. Алберт Пајк открива ову тајну својој масонско – илуминатској братији излажући им тактику и стратегију овог амбициозног плана:

„Први светски рат мора бити вођен да би илуминати срушили царску власт у Русији и од те земље начинили тврђаву атеизма и комунизма. Сукоб ће агенти илумината изазвати између британске империје и германског царства. На крају рата комунизам ће бити успостављен у многим земљама како би се уништиле друге владе и ослабиле религије…“

Илуминати Новог века, од Адама Вајсхаупта (1748–1830), преко Алберта Пајка, до данашњих екумениста 21. столећа, теже да изграде универзалну квази–религију која треба да задовољи духовне потребе разних типова људи широм света. Зато се Вајсхаупт, још у време свог отвореног превратничког деловања, залагао за успоставу једног трансцеденталног хришћанства, које би било прихватљиви компромис и мешавина неоплатонске и кабалистичке мистике, оригенизма и херметичке философије на хришћанским основама. Илуминатско–масонски слоган ове нове квази–религије Вајсхаупт је лансирао као – НОВО СВЕШТЕНСТВО ЗА НОВИ МИЛЕНИЈУМ.

У складу са Вајсхауптовом доктрином,  Алберт Пајк у писму Мацинију сажето излаже акциони план по коме ће илуминати завладати светом:

„Ми (илуминати) пустићемо нихилисте и атеисте да изазову страховиту друштвену катаклизму, која ће у свом својем ужасу, јасно показати народима последице сопственог безбожја, дивљаштво и крваве метеже. Тада ће свуда грађани који ће бити присиљени да се бране, истребити те разорне елементе, али ће мноштво бити у потпуној заблуди што се тиче Хришћанства, и њихови боготражилачки духови биће без компаса, измучени у трагању за идеалом, не знајући коме да се клањају, они ће коначно примити право обасјање свеопштом објавом чисте Луциферове доктрине, која ће се на крају јавно саопштити народима. Гибање свеопште реакције, која ће пратити слом хришћанства и атеизма, уништених заједно, објавиће се том појавом луциферијанства“.

Средиште ове завере против Бога и човечанства је Америка, Године 1776.  тринаест америчких колонија се побунило, изборило и ослободило од туторства Британске империје. Младу Америчку војску ових тринаест колонија предводили су такозвани Оци нације, слободни зидари Бенџамин Френклин, Џорџ Вашингтон, Томас Џеферсон и њихова превратничка фаланга, Колоније су се ујединиле и основале федерацију Сједињених америчких држава. Тако је Америчка федерација од почетка постала алхемијска лабораторија за кабалистичко – илуминатске опите и пројекте као што су ORDO AB CHAO („Ред из хаоса“) и LUX EX TENEBRIS  („Светлост из таме“).

У роману „Очеви и деца“ (1861) руски писац Иван Сергејевич Тургењев (1818–83) отворено говори да „нема ниједне установе нашег друштва, коју не би требало уништити“. А немачки философ Фридрих Ниче (нем. Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844 – 1900), који се подписивао као „Антихрист“, нихилистички досољава: „Ко жели да буде креативан, прво мора да разори и уништи прихваћене вредности“.

Ови нихилистички пројекти су своју кулминацију и врхунац досегли у 20. веку. У првој половини столећа Кабалистичка фаланга је кроз два светска рата у пуном сатанском заносу остварила НИХИЛИЗАМ РАЗАРАЊА, и успоставила МРЗОСТ ОПУШТЕНИЈА. У спису „Тероризам и комунизам“, главни идеолог тзв. „перманентне револуције“, Лав Троцки Бронштајн (рус. Лев Дави́дович Тро́цкий, право име Ле́йба Дави́дович Бронште́йн, 1879–1940) пише: „Револуција тражи од револуционарне класе да она оствари свој циљ свим средствима која су јој на располагању: ако је потребно – оружаним устанком, ако нема друге – терором“.

Деградација хришћанских врлина офанзивом богоборног илуминатског атеизма довешће у другој половини 20. столећа до настанка и успостављања читавог низа нихилистичких појава као што су:

–    Банализација љубави као превазиђене и старомодне појаве;

  • Банализација лепоте увођењем естетике ружног;
  • Подстицање анималног начина живота младих људи кроз искључиву тежњу за задовољавањем плотских нагона и задовољстава;
  • Деградација породице и посебно очевог ауторитета;
  • Мистификација женске сексуалне слободе;
  • Форсирање инцестуозне и содомске изопачености сваке врсте;
  • Пропагирање рокенрол идеологије као начина живота;
  • Форсирање безразложног бунтовништва и насиља;
  • Успостављање јавног, бесплатног образовања под будним оком тзв. дубоке државе (deep state), у којој ће она производити покорне и пожељне грађане који ће бити потпуно неспособни за сваку иоле озбиљнију критику друштвеног стања;
  • Потпуна демографска контрола националних држава у складу са Малтусовом доктрином и политиком депопулације, како би се човечанство свело на тзв. златну милијарду послушника и срећних робова којима ће бити дозвољено да живе;
  • Поништавање националног духа сваког појединог историјског народа у име неке нове, безличне нације, а сваком појединцу ускратити националну традицију, културу и религију, па га тако гурнути у празнину заборава. Овакав појединац без прошлости и духовног тежишта и компаса, савршен је будући слуга и роб.

„Ред из хаоса“ и „Светлост из таме“ су, дакле, пројекти пакленог плана илуминатско–нихилистичког опита, који кабалистичка закулиса већ више од два столећа врши наживо (experimentum in vivo). Тумор нихилизма је остављен да се развија до самог краја, па ће, као и вирус комунизма, на крају појести самог себе.

Све ово безакоње Бог ипак неће дозволити. Пропаст завере против Бога и човечанства прорекао је и велики Фјодор Достојевски (рус.Фёдор Михайлович Достоевский, 1821–81) у роману „Браћа Карамазови“ (1879–80). Речима умирућег старца Зосиме Достојевски описује коначну и неминовну пропаст нихилизма: „Има их који и у паклу остају горди и свирепи, крај свег неоспорног знања и посматрања неумитне и неизбежне истине; има их страшних, који су се сасвим здружили са сатаном и са гордим духом његовим. За њих је пакао нешто добровољно и ненасито; они су већ добровољно мученици. Јер они су сами себе проклели, проклевши Бога и живот… Бога Живог без мржње гледати не могу, и захтевају да не буде Бога живота, да Бог уништи себе и све што је створио. Они ће горети у огњу гнева свога, вечно жудећи за смрћу и непостојањем. Али смрти неће дочекати“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *