?

“Јер нема ништа тајно, што неће бити јавно, ни сакривено што се неће дознати и на видјело изаћи.“ (Лука 8,17)

Везу између Старозаветног и Новог Јова, још увек недовољно препознатог чак и од људи утврђених у вери, чини њихово страдање на правди Бога Живог. Они су кроз страдање и трпљење потврдили непоколебљиву веру у Господа, и при томе били усамљени праведници, Старозаветни Јов у свом народу, а Нови Јов међу својом браћом архијерејима.

Молимо вас да, уместо одбацивања на основу предрасуда, уложите духовни труд покретом сопствене слободне воље ка добру управљене, да погледате нешто што ће вас духовно обогатити и открити вам истину. 12 видео снимака под називом “Разговори у рајским шетњама“ су духовно благо непроцењиве вредности, које нам отвара очи да видимо пут који води у Царство небеско и да упознамо Новог Јова. Када погледате, обузећа вас спокој, срце ће пламтети љубављу, а душа ће бити мирна и радосна!

Да вам савест буде мирна, да поступите по народној “ни по баби ни по стричевима, него по правди Бога истинога“, погледајте видео снимке који ће вам помоћи да схватите у каквом лицемерном свету живите, каквим сте заблудама заслепљени и да схватите да СПЦ нису само екуменисти Београдске патријаршије, него пре свега они који исповедају веру какву нам је Господ преко Светог Саве предао.

Упознајте се са старцем који је прогнан из свога дома, Епархије, Косова и Метохије, јер је одбио да сиђе са крста и изда Христа и народ који му је поверен. Старца који се бескомпромисно борио за чистоту вере православне и националне интересе србског народа. Старца који се одликовао ревновању по разуму, духовном трезвеношћу, храброшћу, верношћу и огромном трпељивошћу. Старца доброг пастира, који је као монах, игуман и епископ храбро и одлучно веру исповедао, својим исповедничким животом је сведочио и великим страдањем потврдио! Старца истинског ревнитеља Православља, који је завете Свете Цркве чувао по цену сопствене крви, чији се једини злочин састојао се у томе што је био истински наследник Христових Апостола и што је свим бићем пламтео за Христа.

Ви који сте га доживљавали као непријатеља, погледајте да би га поштовали!

Ви који га нисте разумели, погледајте да би га схватили!

Ви који га нисте знали и судили сте му по ономе шта сте чули од других, погледајте да би га заволели!

Ви који се борите за веру, али сте осуђивали његове поступке, погледајте да бисте се на време покајали!

Ви који нисте упућени у дешавања у СПЦ, погледајте да бисте се обавестили!

Ви који сте у мраку палог грешног света, погледајте да би видели светлост!

Ви који сте га волели и поштовали, погледајте да се подсетите величине поред које сте стајали!

“Блажени су прогнани правде ради, јер је њихово Царство небеско.“

Нови Јов, владика Артемије није имао прилику да на Црквеном суду докаже своју невиност, тако да ни широј јавности она није могла бити предочена. Екуменисти су га без суда и пресуде осудили и прогнали, а евроунијатска колонијална управа спречила је да кроз медије владика изнесе своју одбрану. “Разговори у рајским шетњама“ представљају својеврсну одбрану праведника пред којом пада свака лаж његових прогонитеља екумениста, евроунијата и других отпадника од Бога и рода. Пророчке речи Светог Јустина Ћелијског као да се односе на његово верно духовно чедо владику Артемија: “Гониоци Христа, пребројте се! Данас вас је више него за време незнабожачких царева. Нека вас је милион милиона, ипак је један хришћанин јачи од свију вас, јер Бога у себи носи, јер се Бог из њега бори са вама. А ко ће Бога победити, ко ће хришћанина богоносца победити? Нека се деси и то чудо, да сви пређу у табор Христових гонитеља и да у свету остане само један хришћанин, ипак ће он један однети победу над свима њима, јер је у њему Непобедиви Победник – Господ Христос. Пошљи хиљаду смрти против њега, и он ће их све сатрти. Пошљи легион ђавола, и он ће их све у прах развејати.“

Огромну захвалност за могућност да упознамо владику Артемија онаквог какав је заиста био дугујемо Милоју Стевановићу, широј јавности познатом као Грешни Милоје. Успешан послован човек или, боље речено честити србски домаћин, велики добротвор, борац за правду и истину, због чега је много пострадао, уз све то још и писац више веома поучних књига, верујемо да ће највише бити упамћен по наведеним разговорима са владиком Артемијем. Ако Бог да, поменуто духовно благо биће преточено у књигу!

Уредништво сајта Борба за истину

 

 

 

 

 

 

ИЗВОР; https://borbazaistinu.rs/razgovori-u-rajskim-setnjama-otvaraju-oci-dusi-i-otkrivaju-novog-jova-stradalnika-na-pravdi-bozijoj/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *