Драгутин Живаљевић (лијево)

  • Драгутину Живаљевићу из Велике општински портир није дозволио улазак у зграду Општине Плав због тога што је носио црногорску капу са оцилима (4С)

Да је бивши режим у Црној Гори одавно кренуо са асимилацијом и затирањем свега што је истински црногорско и српско доказује и последњи примјер из Велике, односно општине Плав.

Драгутину Живаљевићу из Велике општински портир није дозволио улазак у зграду Општине Плав због тога што је носио црногорску капу са оцилима (4С).

Наиме, како сазнаје портал ИН4С портир Дамир Крцић забранио му је улазак. Он му је неколико пута рекао да не може „са том капом да уђе у Општину.

Након тог скандала, односно забране уласка, Живаљевића су привели службеници Управе полиције да да изјаву пред тужиоцем Дритом Ругавац.

Подсјетимо, Плав је општина на југоистоку Црне Горе која је у саставу државе од 1878.

Црногорска капа је традиционална капа, дио црногорске народне ношње, коју носе Црногорци и Срби из Црне Горе. Она се први пут јавља у доба Петра I Петровића Његоша, а коначни дизајн, онај који се користи данас, по легенди је направио црногорски владар, владика и писац Петар II Петровић Његош.

И поред ових цињеница, поставља се питање да ли је Плав у Црној Гори и важе ли закони државе за локалну самоуправу у Плаву?

ИЗВОР: https://www.in4s.net/rampa-u-opstini-plav-za-crnogorsku-kapu-sa-4s-domar-damir-krcic-zabranjuje-ulaske/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *