Након донаторског скупа под називом „За одбрану Косова, у славу Светог Саве“, који је одржан у Чикагу, прикупљено је 56.000 долара за откуп земље у селу Дрежева крај Новог Пазара, на којој је рођен Свети Сава, преноси „Сербијан тајмс“.
Како наводи, скуп је одржан у суботу увече у великој сали Културно-спортско центра “Никола Тесла” при цркви Светог Николе у Чикагу, у присуству епископа рашко-призренског Теодосија и новограчаничко-средњезападноамеричког Лонгина.
Донаторска акција организована је након што је Епархија рашко-призренска одлучила да у Дрежеви сагради спомен цркву и Меморијални центар који би носили име по Светом Сави, али препреку да се радови на комплексу приведу крају представјају кућа и имање који се налазе непосредно поред цркве и недавно су оглашени за продају, па је епархија затражила помоћ од људи да својим прилозима омогуће откуп куће и имање од власника.
Владика Теодосије истакао је важност ове акције и подсетио да је Епархија рашко-призренска у претходних годину откупила три куће и имања поред три велике светиње на Косову и Метохији, између осталог и вајат покрај цркве Богородице Љевишке у Призрену.
Након његовог обраћања, присутни су се у великом броју се одазвали позиву за помоћ, тако да је, закључно са синоћњим прилозима, укупна прикупљена сума за откуп куће и имања у родном селу Светог Саве, износила 56.000 долара, наводи „Сербијан тајмс.
ИЗВОР: Спутњик

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *