ФОТО: https://m.politnavigator.news/film-o-stradaniyakh-serbov-v-ustasheskom-konclagere-v-ssha-obyavili-nacionalisticheskojj-propagandojj.html/amp?imnu=bc70269ed0b48bfd0b051666a6cb1927
  • Злочиначки покушај дисквалификације филма „Дара из Јасеновца“, још пре његовог приказивања у Америци осудили су многи познаваоци хрватског геноцида над Србима, Жидовима и Ромима у клерофашистичкој NDH, али се видљиво не осврћу на чињеницу да је то заправо део удруженог злочиначког подухвата против Срба из деведесетих година прошлог века, и крвавог грађанског рата у Хрватској и БиХ!    

 

АУТОР: Владимир ФРОЛОВ

Србофобију су у Америци јавно почели да шире још 1914.године у листу „Заједничар“, гласилу HBZ (Хрватска братска заједница) као део пропаганде тадашње аустроугарске штампе, али је деловање Пупина и Тесле успешно сузбило такву активност, а улазак Америке у Велики рат на страни Антанте је службено и забранио такво деловање!

Међутим, већ тридесетих година прошлог века поново је почело пропагандно антијугословенско деловање у листовима хрватских исељеника у Јужној Америци, да би се поновило и у листу „Заједничар“, нарочито када група хрватских емиграната почне да води кампању против Меморандума СПЦ о хрватским злочинима у NDH, што су чак осуђивали и Хрвати-министри избегличке владе у Лондону а декларативно били тобожњи антифашисти, миљеници пијаног Черчила!

После завршетка Другог светског рата, антисрпство се у Америци трансформисало у наводну антикомунистичку кампању коју је вешто усмеравао Влатко Мачек, тобожњи борац за демократске промене, и то заједно са вајаром Иваном Мештровићем, чији је син Мате Мештровић био официр ЦИА у Хрватској легији (плаћеничка формација америчке војске) у Корејском рату, која је регрутовала усташе и домобране из избегличких кампова у Италији и Аустрији, омогућавајући им тако стицање америчког држављанства и уселење у САД по убрзаном поступку.

Мате Мештровић ће постати председник HNV (Hrvatsko nacionalno vijeće), као кровне хрватске емигрантске организације у САД, али ће несметано сваког лета редовно одлазити на Брионе код бравара Броза, да се ускладе у етапном антисрпском деловању које ће кулминирати доношењем устава из 1974.године, као правног оквира за будућу ЕU разградњу заједничке државе Југославије!

Активно деловање Мате Мештровића и групе сарадника у Америци, крунисано је потписивањем тајног плана између Ватикана и САД (PAX AMERIKANA) о рушењу Варшавског уговора, где је посебно договорено физичко разарање Југославије као државе јужних Словена, али државе у којој живе скоро сви Срби заједно, где постоји и делује СПЦ, упркос упорног покушаја кроатокомуниста да је видљиво затру!

Ова прљава кампања против филма „Дара из Јасеновца“, само показује колико је дубока  антисрпска каљужа у Америци, у којој се лагодно осећају сви антисрби, било да су шиптарски, хрватски, муслимански, македонскобугарашки потомци, или придружени неонацисти пореклом из некадашњег Трећег Рајха.

Сви су они служили америчкој дубокој држави у време грађанског рата у Југославији, и није ни чудо да се сада опет ангажују у подршци лажној држави Косово као натоовском пројекту, у њиховом покушају да изолују руску државу, прижељкујући коначни обрачун.                                                   

Другосрбијански аутошовинистички шљам у Београду који је баш видљиво дао подршку овој америчкој кампањи, активно учествујући у раду бројних НВО као бораца против „српског фашизма“, стварајући своје Аугијеве штале које су зреле за чишћење, само да колаборанти на власти не пазе на њих као милу дечицу „породице срећних народа“ (додуше, мало антисрпски несташну!) који би се и сами придружили, само да им није страшне опомене Аушвица и увек претеће Жидовске кампање, а они владају медијима америчким, али ипак нису гадљиви на паре, што показује и срамна кампања вођена против филма „Дара у Јасеновцу“ у листу „Los Angeles Times“!                                             

Заправо, они који су почели антисрпску кампању против филма „Дара из Јасеновца“ само су вратили у фокус истинских антифашиста проблем злонамерно потиснутог геноцида над Србима, Жидовима и Ромима, тако поларишући труло друштво тзв „западне демократије“ које се  под дејством пратеће пандемије ковида-19 и јасно испољених себичности и неспремности на искрену сарадњу, сада расипа ко кула од песка када је огреје сунце.

У овом случају очекивано сунце Слободе, да истина о хрватском геноциду најзад доспе пред светску јавност, ето симболично кроз приказану судбину једне Даре, Српкиње коју нису успели да униште!

Преживела је Дара Јасеновац, преживеће Дара и удружене белосветске скотове чије се време делања полако али сигурно ближи крају, без обзира колико се видљиво копрцају, али узалуд!

 

Аугијеве штале – појам за немогући посао у заданом року из  Грчких митова (које  је  Херкул  ипак успешно очистио од прљавштине!)


ИЗВОР: https://srpskistav.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *