„Биће још пандемија“, обећава краљ Карло III

  • „Друштво је у обавези не само да прихвати идеју светске владе, него да у њој види своје спасење, да би се то остварило потребни су ратови, кризе, глад и епидемије у цело м свету“

Збигњев Бжежински

АУТОР: Артјом ИГНАТИЈЕВ

Непосредно по ступању на британски престо, нови краљ Чарлс (Карло) III одлучно је подржао политику „великог ресетовања”. Он је 13. октобра, заједно са председавајућим Светског економског форума (СЕК) Клаусом Швабом, тим поводом организовао састанак на коме је изјавио: „Сада немамо алтернативу – морамо учинити све што је у нашој моћи у преосталом кратком времену да избегнемо огромну климатску катастрофу, која је већ почела да се испољава на најстрашнији начин. Немамо алтернативу јер ће у супротном бити више пандемија и више катастрофа које убрзавају глобално загревање и климатске промене.“

Клаус Шваб и принц Чарлс на годишњем састанку СЕФ у Давосу, 1992. године

За новог британског монарха, принца Чарлса, Клаус Шваб је био својеврсни ментор – барем од 1992. године, када је развијена Агенда XXI века (Агенда 2030). Сам Шваб признаје за свог ментора Хенрија Кисинџера, којег, заједно са Збигњевом Бжежинским, клан Рокфелер препознаје као заступнике својих интереса. Ево шта каже.

ПРЕВОД ЦИТАТА: „Друштво је у обавези не само да прихвати идеју светске владе, него да у њој види своје спасење, да би се то остварило потребни су ратови, кризе, глад и епидемије у цело м свету“ Збигњев Бжежински

Важна прекретница у имплементацији ове стратегије је документ под називом „Сценарији за будућност технологије и међународног развоја“, који је припремила Рокфелер фондација у мају 2010. године, а у сарадњи са консултантском кућом Global Business Network (GBN), ослонивши се на визије корпорације РАНД и аналитичког одељења Royal Dutch Shell. Рокфелерова фондација је разматрала четири „веома могућа сценарија“ која су представљена на Светском економском форуму 2022. за даљи развој глобализације до 2027. године: (1. Глобализација 5.0: поновно уједињење. 2. Аналогна доминација: виртуелни национализам. 3. Дигитална доминација : флексибилне платформе 4. Аутаркични свет: системска фрагментација).

Сенатор Малколм Робертс (Аустралија), који се залаже за „Велики отпор Великом великом ресетовању”, сматра да је суштина ових „нових нормалних” сценарија примене следећа: „Живот према плану Клауса Шваба је заиста свођење људских права на кметске, ово је, заправо, ропство. Милијардери глобалистичких корпорација поседоваће све: куће, фабрике, фарме, аутомобиле, намештај, а обични грађани ће изнајмити шта им треба, ако им друштвени кредитни рејтинг дозвољава, план Великог ресетовања је да умрете без ичега.“

Међутим, проблем је још дубљи. То утиче на саму особу, његову суштину. Један од весника Великог ресетовања, Јувал Ноа Харари, каже: „Сада добијамо моћ да стварамо живот, баш као Бог Створитељ. И на неки начин смо чак супериорнији од Бога из Библије. Једино што је Бог успео да створи су органска бића. Али сада покушавамо да створимо неорганске ентитете, неорганске облике живота. Киборзи, вештачка интелигенција и тако даље. Ако успемо, а имамо веома добре шансе, онда ћемо врло брзо бити изнад библијског Творца. Видите како је елита у сукобу са човечанством у целини и већ гледа иза хоризонта. Постоји могућност правог раскола у коме су будућност елите и будућност Хомо сапиенса другачија будућност, јер ће се елита трансформисати у другу врсту. Ако се традиционално медицина бавила лечењем, сада се медицина све више бави модернизацијом [човека].

Шваб је у интервјуу још 2015. године признао да генетска манипулација коју промовишу он и његови истомишљеници, попут породице Гејтс, има за циљ да промени човека и да има већи утицај на његову личност: „Видите, разлика између Четврта индустријска револуција је да она не мења оно што радите, она мења вас. Узмите генетску манипулацију као пример: ви сте тај који се мења. И то, наравно, има велики утицај на вашу личност.“ Из интервјуа 2017. (о чиповању): Можете ли да замислите да ћемо за 10 година (2027. – А.И.), када будемо седели овде, имати имплантат у мозгу, и ја ћу одмах осетити оно што осећате ви, зато јер ће сви имати импланте”

Пропаганда „Трансхуманиста“ „Велико ресетовање“ у листу Time

Истовремено, генетске манипулације су само мали део оних „иновација“ које формирају „нормалност“ по Швабу, а коју дизајнери „храброг новог света“ данас желе да наметну човечанству. Као што знате, све ново је добро заборављено старо. Садашња „нова нормалност“ није изузетак. По жељи, многи њени елементи – од „нове етике” по Швабу до зелене економије по Гејтсу – могу се наћи у текстовима чланова Британског фабијанског друштва (фабијанизам је „социјализам без марксизма”), који су објављивани у великом тиражу пре више од једног века. На пример, светски познати Фабиан Х. Г. Веллс, у свом роману Modern Utopia („Нова утопија“) из 1905. године, описује ове елементе на следећи начин:

– Једна светска влада.

– Одсуство класа и касти, али ће целокупна популација бити подељена „према објективним критеријумима” (ниво образовања, морал, интелигенција, професионалне вештине) на 4 типа: кинетичка (технократски менаџери), поетска (прототип класе креативаца), необразовани и нижи (нискоквалификовани послови, загарантовани приходи).

– Жена ће се изједначити са мушкарцем.

Само „морално зрелим“, здравствено способним појединцима биће дозвољено да ступе у брак.

– Човек ће живети најмање 100 година, може се сматрати младим до пола живота, до око 50 година, зрелим – тек после 75 година.

– Одећа се неће мењати тако често као сада. Оно што се зове мода је превише монструозно, а људско тело је превише лепо да би се сакрило у ружне наборе материје.

– Медицина је главна индустрија и основа друштва.

–  Човек ће бити враћен биљној храни, првобитно припремљеној за њега у природи. Овај „повратак“ није само морално достигнуће, већ и истинско економско образложење, јер је цена меса превисока у сваком смислу, укључујући и морални…

Наслов у новинама 14. августа 1912: „Потрошња угља утиче на климу“

На основу недавне изјаве Чарлса III о недостатку алтернатива политици „великог ресетовања“ зарад „нормалности по Швабу“, очигледно је да ће се тема климатских промена претворити у маљ „нове реалности“ и то у врло блиској будућности. Штавише, ово ће имати веома условну везу са самом климом. На крају крајева, глобално загревање, климатске промене итд. само су изговор за наметање нехуманих планова за „реорганизацију“ човека и друштва огромним масама људи. О томе говоре и присталице и противници „нове нормалности“.

На пример, у септембру је Швабов заменик и извршни директор СЕФ-а Џереми Јургенс упозорио на надолазећу „нову страшну кризу“ следећим речима: „Верујем да ће бити још једне кризе. Биће значајније. Биће брже од онога што смо видели са Ковид-19. Последице ће бити веће, а економске и социјалне последице ће бити још веће.”

Отприлике у исто време, познати амерички грађански активиста и музичар Еди Браво јавно је осудио директора Си-Ен-Ена, који је рекао да његова компанија сада планира да методично промовише тему климатских промена, пошто „Ковид-19 више није фактор страх“ у масовној контроли: „Вероватно ће моћи да извуку много из овога… Климатске промене ће бити следећи Ковид-19 за CNN. Фокусираћемо се на то.“

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://www.fondsk.ru/news/2022/10/29/prinuzhdenie-k-novoj-normalnosti-57558.html

One thought on “ПРЕПОРУЧУЈЕМО: Принудом до „нове нормалности“ Клауса Шваба”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *