Зеленски је проглашен за најутицајнијег Јеврејина. Нови статус украјинском лидеру уместо прижељкиваног Оскара, доделио је израелски лист The Jerusalem Post“ (Џерузалем пост).

 Владимир Зеленски је на врху листе најутицајнијих Јевреја на свету према израелском листу „The Jerusalem Post“. Лист га назива председника Независне „шампионом Украјине“ и чак га пореди са Винстоном Черчилом.

Према писању листа, пре председника, Зеленски је ван земље био познат само као глумац. Сукоб са Русијом привукао је општу пажњу на бившег комичара и постао озбиљан тест за њега, који није постао судбина других државника. Похвале из „Џерузалем поста“ се ту не завршавају. Према писању листа, украјински лидер је наводно „променио светски поредак на начин који није примећен од пада гвоздене завесе“.

На листи најутицајнијих Јевреја, Владимир Зеленски је престигао чак и самог израелског премијера Јаира Лапида.

Политички аналитичар Владимир Корнилов прокоментарисао је интересантне резултате рејтинга.

„Зеленски је постао најутицајнији Јеврејин 2022. Питам се ко ће постати најутицајнији Украјинац?“ размишља политички коментатор.

Претходно је украјински председник Зеленски разменио нацистичке поздраве са глумцем Аленом Делоном. На француској телевизији приказан је провокативан дијалог двојице колега.

ИЗВОР: https://politexpert.net/23662739-prezident_ukraini_zelenskii_priznan_samim_vliyatel_nim_evreem_2022_goda

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *