Владимир Кршљанин

ДЕЛОВИ ПРАВОСЛАВНОГ СЛОВЕНСКОГ СВЕТА ЈОШ ПРЕВИШЕ ЗАВИСЕ ОД ОНИХ КОЈИ МУ НЕ ЖЕЛЕ ДОБРО

* Русија и Кина предводе Нови свет. Њихови извори су – у стаљинском и путинском ослањању на православне темеље, у маовском ослањању на стаљински социјализам, у сијевском ослањању на конфучијанске темеље, а снага им је и у сличности православних и конфучијанских вредности, о чему је писао још Хомјаков

* Колико је православно словенско јединство битно, показују огромни напори које је НАТО уложио у разбијање Историјске Русије – СССР и Историјске Србије – Југославије. Губљењем своје православне, општељудске димензије, СССР и Југославија су изгубили снагу да се одбране и снагу свеопштег окупљања и уједињења, које се не ограничава само на православне Словене

________________________________________________________

Аутор: Владимир КРШЉАНИН, потпредседник Међународне словенске академије, виши саветник у МСП Србије

РУСИЈА и Кина предводе Нови свет. Њихова снага је у стваралачким и животним духовно-моралним вредностима, које су им заједничке.

Њихови извори су – у стаљинском и путинском ослањању на православне темеље, у маовском ослањању на стаљински социјализам, у сијевском ослањању на конфучијанске темеље, а такође у сличности православних и конфучијанских вредности, о чему је писао још Хомјаков.

Снага нас Словена је – у православљу.

И уместо да само констатујемо да у свету постоје и добро и зло, и да ће све бити решено на Страшном суду, ми морамо следити Закон. Није довољно да се клањамо жртви Господњој, неопходно је да чинимо све, сваког момента и са сваким дахом, на испуњењу двеју врховних заповести Господњих.

У пракси за нас, православне Словене, то значи пре свега обавезу да напишемо и да остварујемо програм уједињења свих православних Словена – државног, економског, културног, а такође и да тако усавршавамо наш државни, економски и културни поредак, да он буде у складу са заповестима, а то значи да осветљава душе и срца свих на овом свету.

Да то чинимо ми смо дужни и Господу, и нашим прецима и потомцима, и нашем ЗАЈЕДНИЧКОМ спасењу. Само такво спасење је могуће – заједничко, у љубави и стваралачкој сарадњи, и дужни смо да му тежимо.

Чим се појави такав програм, појавиће се и обиље мира и радости, и сви ће бити задивљени спремношћу православних Словена да тај програм остварују.

Што више будемо тако заједно градили, мање ће у свету бити зла и покорности мамону.

Ми смо – деца Божија. Бог нам је даровао стваралачке способности и позвао нас да са њим учествујемо у стварању света. У тако створеном свету, неће остати места за злочине и злочинце, за сукобе и поморе међу људима. То се већ види.

О овоме сам говорио недавно, на 16. свесловенској конференцији, одржаној онлајн, са благословом патријарха Кирила, темом «Источнословенска цивилизација: проблеми и перспективе», и президијумом у Савезу писаца Русије у Москви.

У уводном излагању, копредседник Управе Савеза писаца Русије Сергеј Коткало је констатовао да нашу цивилизацију плански руше. Он се позвао на патријарха Кирила, који је из «Слова о полку Игорову» ишчитао наше исконске вредности: правда, љубав, узајамна помоћ, одлучност, јунаштво, оданост.

Колико је православно словенско јединство битно, показују огромни напори које је НАТО уложио у разбијање Историјске Русије – СССР и Историјске Србије – Југославије. Губљењем своје православне, општељудске димензије, СССР и Југославија су изгубили снагу да се одбране и снагу свеопштег окупљања и уједињења, које се не ограничава само на православне Словене.

Данас, када се ствара Нови свет, који је иницирала Србија, свеопште окупљање и уједињење је неминовно, а у његовом срцу мора бити уједињење православних Словена. Делови православног словенског света су још увек сувише зависни од оних који им не желе добро. И зато нам треба план уједињења.

ИЗВОР: http://fakti.org/sta-to-pisu/pravoslavnim-slovenima-je-potrebno-ujedinjenje-drzavno-ekonomsko-kulturno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *