Умјесто тога, предлаже се да се овјековјече сјећања на украјинског анархистичког револуционара Всеволода Михајловича Ајзенбаума, који је познат под псеудонимом Волин

Управа француског департмана Вандеја примила је петицију којом се захтијева преименовање средње школе у ​​Езену, која носи име руског писца Александра Солжењицина, пренио је информацију  лист Фигаро.

Умјесто тога, предлаже се да се овјековјече сјећања на украјинског анархистичког револуционара Всеволода Михајловича Ајзенбаума, који је познат под псеудонимом Волин.

Преименовање, према чланку, не само да ће скренути пажњу на украјинског, већ ће и одати почаст сјећању на особу чији су животни пут творци петиције сматрали вриједнијим.

Александар Солжењицин, добитник Нобелове награде за књижевност, посјетио је одјељење 1993. године поводом 200. годишњице устанка у Вандеји. Средња школа у Есену добила је његово име 2005. године у част ове посјете, као и књижевног рада аутора.

ИЗВОР: in4s.net
One thought on “ПОРАЗ западне цивилизације: У Француској траже да се преименује назив школе која носи назив писца Солжењицина”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *