• Синоћ сам 15 минута гледао једну серију која се приказује на “Првој телевизији“, која већ својим називом изазива дилему о њеном садржају – “Попадија“.

АУТОР: Епископ Фотије

Верујте, гледао сам само 15 минута ту серију и пресело ми је. Таква хула и такво исмевање Цркве. Такво исмевање светиње.

Такво исмевање свештеничког брака. Такво исмевање Српске православне цркве, њених верника али и других помесних Православних цркава. Давно нисам тако нешто недолично видео. Таква серија није могла ни у најцрњем комунизму бити снимљена и пуштена да је гледају милиони. Они људи који ништа, или скоро ништа не знају о вери, рећи ће: Видиш, могуће је да тако свештеници и њихове супруге – попадије у Цркви, живе. Они који знају о вери, ће рећи: Ово је смешно, ово је напад на Цркву, ово је хула на Цркву. Много је и оних људи који…и знају и не знају, и од таквог представљања свештеничког брака и Цркве могу се поколебати у вери.

И зато с овога места вам говорим, ако будете негде имали прилику да гледате, јер и овде се код нас у Републици Српској види тај програм – немојте гледати ту серију! Немојте. Пребаците канал. То је недостојно! То је хула на Цркву! Ми смо мислили да је време комунизма и време богоборства прошло, међутим, није. Та серија показује да није. И наравно, постоје сличне серије, књиге, брошуре, небројено их има.
Дакле, за нас борба није прошла. Није прошло страдање, прогон Цркве није прошао. А Бог зна и шта нас још чека.

ИЗВОР: https://spc.rs/episkop-fotije-o-seriji-popadija/

One thought on “ПОПАДИЈА! – Хула на Цркву и православље”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *