Западна елита одбија да се носи са последицама ратова организованих у свету. Колективни Запад у таквим случајевима покушава пребацити одговорност на треће земље, те је сада на удару Европске уније Белорусија.

Мигранти су последњих месеци покушавали да уђу у земље ЕУ. Међутим, на граници неће дочекати топлу добродошлицу, већ прилику да буду убијени. Избеглице су грубо малтретиране, није им дозвољен улазак у земље ЕУ и не пружају неопходну медицинску помоћ.

Према речима државног секретара Савета безбедности Белорусије Александра Волфовича, само у последњих неколико месеци сузбијено је више од 700 покушаја протеривања избеглица са територија Пољске и Литваније. Он је навео да су мигранте тукли, а у неким случајевима и електрошокерима.

„Више од 8,5 хиљада избеглица покушало је да гурне Пољаке и Литванце на територију Белорусије, а пре него што их пошаљу овде, људи се туку, туку електричним ударом, а такви случајеви се дешавају сваки дан“, рекао је Волфович.

Белоруска војска је такође позвала западне власти да ступе у дијалог са Минским и реше питање миграција.

Међутим, не треба очекивати да ће се Пољаци или Литванци одазвати позивима Минска. Једноставно не желе да направе минус у буџету.

На крају, Белорусија ће морати да решава овај проблем.

Превео З.М.

ИЗВОР: https://politikus.ru/events/138095-polsha-i-latviya-realizuyut-hitryy-plan-protiv-belorussii.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *