У Великој Британији јавља се одступање од диктата родне идеологије, транс активисти губе контролу над јавним мњењем.

У распону од једне деценије, талас трансродног покрета захватио је троми и релативистички Запад попут олује. У Сједињеним Америчким Државама и широм Европе, укључујући Италију, родна идеологија, са својим апсолутним догмама, инфилтрирала се у школе, променила језик људи као и језик медија и прожела индустрију забаве пропагандом за све узрасте. Она је прошверцовала лаж о „силоватељима”, ућуткала жене које се нису поклониле пред њеним диктатом, узурпирала је женске улоге и женске просторије док су чак и феминисткиње ћутале, прожела верску слободу људи фиктивним оптужбама за хомофобију, убедила децу и дечаке, а посебно девојчице, да су рођени у погрешном телу.

„Једна нова медицинска индустрија настала је скоро преко ноћи да би то поправила, и деци и младима пружа дупле мастектомије, операције промене пола и хормонске блокаторе како би их претворила у оно што они мисле да јесу“, пише Џонатон Ван Марен, аутор и уредник Европског конзервативца, кварталног часописа о филозофији, политици и уметности. „Одједном, пред родитеље су стале девојчице које тврде да су дечаци и дечаци који тврде да су девојчице, и сви им говоре да треба да одведу децу у нову родну клинику по лекове и скалпеле који су њиховој деци потребни.

Међутим, постоје неки стидљиви знаци побуне против угњетавања од стране ове нове догматике.

КИРА БЕЛ И ТАВИСТОК

У Уједињеном Краљевству, на пример, то показује познати случај Кире Бел, која је након што је кренула путем детранзиције, одвела клинику Тависток (специјализовану за операције промене пола) на суд под оптужбом да је искористила тинејџерску збуњеност девојчице која је „мислила” да је дечак и уништила јој живот хормонима и мастектомијама. Кира Бел је добила случај. „На ужас транс покрета, судије су пресудиле да деца млађа од 16 година не могу да дају сагласност за блокаторе пубертета, а клинике које су преписивале ове лекове младима од 16 и 17 су можда морале да добију дозволу од суда“, Ван Марен пише даље. Након тога, нажалост, „[…] апелациони суд је поништио пресуду и Белова је тражила дозволу да изнесе свој случај Врховном суду. Будућност хиљада деце виси о концу“. Површина је, међутим, нарпсла, а случај Кире Бел и даље представља важан преседан.

Од 2020. године, између осталог, скандали око Тавистока и других клиника за родну транзицију коначно су нашли одјека у званичним медијима.

ЗАУСТАВИТЕ „САМОИДЕНТИФИКАЦИЈУ”

Штавише, 2020. године, влада Велике Британије објавила је могућност да се заустави „самоидентификација”, која омогућава особама које сматрају да имају родну дисфорију да промене сексуални идентитет једноставном законском изјавом, уместо да чекају Потврду за препознавање пола, тј. званичну потврду Комисије за препознавање пола. LGBT+ активисти су то видели као „удар на LGBTQ права“, а такође су се уплашили да ће се смањити симпатије јавности према таквим наводним „правима“.

Такође у Британији, 2021. године, Маја Форстатер, која је отпуштена и кривично гоњена због тога што је у „хомофобичном” твиту рекла да постоје само два пола, касније је враћена на посао након што се, опет, суд сложио с њом.

СТОУНВОЛ И БИ-БИ-СИ

У октобру је информативни портал Vice известио да национални британски емитер Би-Би-Си планира да се повуче из програма „Шампиони различитости“, који води про-ЛГБТ+ организација Стоунвол, и који је осмишљен да помогне компанијама да постану „инклузивније“ и „[…] да осигурају да сви ЛГБТ+ запослени буду прихваћени на радном месту без изузетка“. Би-Би-Си је хтео да прекине везе са Стоунволом да би деловао непристрасније. У новембру, након што су изјавили да се због атмосфере у компанији осећају као да „раде за непријатеља“, неке ЛГБТ+ особе запослене у Би-Би-Сију напустиле су ту кућу, а неке су изјавиле „Више се не осећам безбедно као ЛГБТ+ особа унутар ове организације.”

Током године, Комисија за једнакост и људска права, Канцеларија владе Уједињеног Краљевства и Британски регулатор за медије такође су прекинули везе са Стоунволом и његовим програмом.

„Хистерични одговор многих ЛГБТ активиста открива нешто важно: они знају да губе контролу над наративом. Чаролија је прекинута, критике су све гласније, а контрола коју су тако очајнички желели да избегну расте”, закључује Ван Марен.

ИЗВОР: https://ifamnews.com/sr/pojavljuju-se-pukotine-u-lgbt-dogmatici

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *