• Мањинска понуда Дритану, једног овдашњег Ескобара, као и његово пристајање на тај пројекат, никако се не смије гледати као политички егзибиционизам већ стриктно као још једна „последња понуда“, која не оставља простор за икакво самостално деловање ни далеко јачим фигурама од политичког пилића какав је Дритан Абазовић и његов, на издају позитиван покрет

Пише: Daniele Faschetti

Сребро или олово, кованица која је цијелу Латинску Америку а првенство Колумбију, држала у позицији страха и вјечне стријепње од ескалације и грађанског рата. Фудбалери, пјевачи, судије, политичари, предсједници, сви су страховали од Ескобарове последње понуде, која је као по обичају утврђивала услове договора који би могао бити изигран.

Паре или метак, понуда која по својој природи не допушта никакву могућност логичног одабира најбољих могућих опција по сопствено постојање. Мањинска понуда Дритану, једног овдашњег Ескобара, као и његово пристајање на тај пројекат, никако се не смије гледати као политички егзибиционизам већ стриктно као још једна „последња понуда“, која не оставља простор за икакво самостално деловање ни далеко јачим фигурама од политичког пилића какав је Дритан Абазовић и његов, на издају позитиван покрет. Сва опструирања у сад већ бившој влади, од експертско модела, преко држављанства, чишћења бирачког списка, устоличења, меморандума о помирењу па све до мањинске ДПС сателит владе, била су синхронизована само са једним циљем, да се не дозволи никаква могућност уплива било каквих српских елемената у Влади једне НАТО чланице. Фрустрирајуће би било не уочити да је том истом НАТО-у, у освит могућег рата Русије и Запада (Украјине), кључно јединство унутар алијансе приликом могућег слања оружја, опреме, људства и да треба спријечити било какву могућност да се једна мала Црна Гора, под српском владом, одважи и гласа против здруженог злочиначког подухвата НАТО-а и украјинских нациста на подручју Донбаса.

Зато није било ни реконструкције, зато неже бити ни нове владе у оквиру постојеће већине и баш зато ће бити мањинске ДПС сателит владе, неоптерећене српским елементом, који се вјековима показао као рушилачки по многобројне западне злочиначке пројекте. Пабло Ескобар некад, Габријел Ескобар сада, понуда је увијек иста, њихов интерес.

Но народ ће имати последњу ријеч. И неће бити пријатна за чути.

ИЗВОР: https://www.in4s.net/plata-o-plomo-srebro-ili-olovo/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *