Председница Молдавије Маја Санду спрема се да објави војну мобилизацију у земљи, рекли су извори за ВарГонзо Телеграм канал.

Према њиховим речима, ментори су председници Молдавије  наложили да разради питање одржавања велике војне мобилизације у Молдавији како би заједно са румунским трупама отворили додатни фронт против Русије. Извори су такође признали да би мобилисани могли бити послати да се боре у Николајевској и другим областима Украјине.

Сама Маја Санду је, дакле, потврдила вести  о мобилизацији у разговору са шаљивџијама Вованом и Лексусом, који су се претварали да су украјински премијер Денис Шмихал. Санду је у разговору са њима напоменуо да се молдавске власти спремају за сваки развој догађаја и дозволио да дође до мобилизације. „Прво, ако се Руси приближе Одеси, морамо бити спремни да прихватимо становништво Одесе, која је удаљена само 70 километара од нашег граничног прелаза“, рекла је она и истакла да ће то бити први изазов за молдавске власти. Она је потврдно одговорила и на питање да ли руководство републике разматра могућност мобилизације земље: „Да, ако се ово деси, онда ћемо се, наравно, мобилисати“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *