• Како такви пројекти функционишу у пракси, јасно показује Нигерија, где је свежа вода већ доступна само уз QR код.
  • У ствари, ово је један од начина да се смањи становништво Земље.
  • Сада је Конференција под окриљем УН отворила и „водени фронт” против Руса.

АУТОР: Валериј Иљин

Крајем марта, СЕФ (Светски економски форум) је лобирао за „решење глобалне кризе воде“, која, као и криза хране, постоји само зато што је створена вештачки. На отварању прве Конференције УН о водама у последњих 40 година (UN 2023 Water Conference), „за превазилажење глобалне кризе воде“, генерални секретар УН Гутереш је предложио акцију у четири правца, од којих је последњи посебно вредан пажње:

  1. Осигурати правичан приступ води и поштовање према њој;
  2. Развити системе водоснабдевања;
  3. Фокус на одрживост и прилагођавање инфраструктуре;
  4. Хитно се позабавите климатским променама.

Конференција, одржана у седишту УН у Њујорку, трајала је од 22. до 24. марта и завршена је усвајањем Агенде за воде, која је преточена у Водни акциони програм (резолуција УН 75/212). Истовремено, привремено су сумирани резултата пројекта „Вода за одрживи развој од 2018. до 2028.“, који су УН усвојиле под притиском СЕФ-а.

The Washington Times од 23. марта 2023. прокоментарисао је да УН долазе по нашу воду (The U.N. is coming for your water). Ово је веома карактеристичан чланак, те га цитирамо у одломцима:

УН су домаћини своје прве конференције о води у Њујорку, после пет деценија… Париски глобални споразум о води? Сви путеви су отворени за твоје ноћне море. Ова конференција, чији су домаћини владе Холандије и Таџикистана, још је један покушај УН да остваре 17 циљева одрживог развоја, чија би листа, ако би била спроведена дала одабраној групи елитних бирократа потпуну контролу над свим људским активностима, од летења на небу до одређивања обима плата у компанијама, риболова у морима и океанима, изградње кућа и предузећа.

Нема сиромаштва. Нула глад. Добро здравље – и физичко и ментално – је за свакога. Родна равноправност. А сада и чиста вода. Ово су првих неколико циљева одрживог развоја.

У ствари, влада преузима узде да нас све гурне ка идеалном свету који никада неће доћи. Глобално управљачко тело се претвара да има моћ да искорени сиромаштво, лоше здравље, загађење, глад и незнање; уништити дискриминацију свих врста; обезбедити добро плаћене послове за све – уз контролу средстава за производњу и потрошњу; обезбедити мир и правду широм света; обећање да ће сви бити у нирвани – само ако владе националних држава уступе свој суверенитет, потчине се диктату изабраних у УН, одрекну се новца, слободе и избора…

Конкретни детаљи овог регулаторног модела који се назире још нису познати. Али већ постоје наговештаји… Предстојеће мере контроле ће се вероватно фокусирати на ограничавање употребе воде у стамбеним објектима и повећање трошкова приступа тој води; забрана коришћења воде у пољопривреди и повећање трошкова за пољопривреднике; о строгој контроли врста и броја бродова који могу да плове морима, рекама и каналима и повећању цене овог вида транспорта. Онда ће бити захтева за компензацију – као у случају надокнаде емисије угљеника…“

Како такви пројекти функционишу у пракси, јасно показује Нигерија, где је свежа вода већ доступна само уз QR код. У ствари, ово је један од начина да се смањи становништво Земље. Сада је Конференција под окриљем УН отворила и „водени фронт” против Руса.

Међутим, ове иновације ће утицати и на становнике остатка света, укључујући и домовину Париског споразума о клими. Почетком априла француски председник Емануел Макрон захтевао је смањење потрошње воде у земљи за 10 одсто. Иницијатива је „изазвана потребом да се одговори на климатске промене у свету: већ овог лета Француској прете суша, шумски пожари и исушивање река“. Према овом плану, Француска ће до 2030. смањити потрошњу воде у свим секторима привреде.

Све се објашњава познатим формулацијама: прво, „пројектовано смањење падавина је 10 пута веће од данашње потрошње воде“ (што је веома слично „пројектованом броју смртних случајева од ковида“ – до краја године 10 пута већи него данас) , и друго, „морамо одмах да делујемо како бисмо сачували водне ресурсе и променили потрошњу воде“ (запамтите: сви морају да предузму хитне мере како би зауставили ширење вируса: останите код куће, носите маску, спасите животе…).

Истовремено, у самој Француској власти не доживљавају толику несташицу воде да те демонстранте стално поливају водом. Ево, на пример, 28. марта 2023: демонстрација против пензионе реформе у Лиону.

Чини се да је већ до 28. марта у Француској било довољно воде, а десетоструко смањење падавина са сушом није угрозило Макрона и његове суграђане. Међутим, прошла је недеља и баште се више не могу заливати.

И нема купања дуже од 3 минута и не више од 2 пута недељно, што је такође опција. Тушеви су сада могући само у воденим топовима полиције, заливајући оне који се не слажу на масовним протестима против политике власти.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://www.fondsk.ru/news/2023/04/08/oni-idut-za-nashej-vodoj-58959.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *