ОКУПИЛО ИХ СЕ НЕКОЛИКО ДЕСЕТИНА ИСПРЕД ОХР, СЛИЧНИ ПРОТЕСТИ У НАЈАВИ У ЕВРОПИ И КАНАДИ

* Пошто су гневни Бошњаци одбили његов позив да уђу у седиште ОХР, Кристијан Шмит им се обратио испред зграде: „Ово су тешка времена и тражим вашу подршку за вашу земљу и за нас“. Одмах је уследило негодовање присутних који су му добацивали „заради плату“ и „зашто ово допушташ“

* Немац им је на немачком још рекао: Знам ову земљу и овај град и знам шта се десило у Сребреници. Јуче није био добар дан, али то је за мене додатни мотив да наставим да радим свој посао. Никада нећу прихватити ако неко постави питање интегритета БиХ“. Међутим, окупљени су скандирали „санкције, санкције!“, па део превода нису ни чули

* ФАКТИ: Можда ово и не треба сматрати почетком западног одбијања босанских муслимана „од сисе“.  Можда, али Шмит очито има инструкције које се разилазе са апетитима „политичког Сарајева“… А то значи да ће бес и незадовољство Алијиних следбеника даље нарастати. Биће занимљиво

__________________________________________________________

НЕМАЧКИ дипломата Кристијан Шмит у неколико наврата је позвао данас на разговор малобројне учеснике протеста испред седишта ОХР окупљене због „актуелне политичке ситуације и обележавања Дана Републике Српске“.

Пошто су гњевни Бошњаци одбили његов позив да уђу у сједиште ОХР, захтевајући санкције за српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, Шмит им се обратио испред зграде и поручио да жели мир у БиХ:

„Потребнни су разговори и дискусије у целој Босни и Херцеговини. Ово су тешка времена и тражим вашу подршку за вашу земљу и за нас“.

Одмах је уследило негодовање присутних који су му добацивали „заради плату“ и „зашто ово допушташ“.

је за мене додатни мотив да наставим да радим свој посао. Никада нећу прихватити ако неко постави питање интегритета БиХ“, додао је Шмит.

Портал Радио Сарајева пренио је да се Шмит обратио грађанима на немачком језику и да се већи део превода његовог обраћања није чуо јер су окупљени све време узвикивали „санкције, санкције“.

Тај портал преноси и да су окупљени Бошњаци остали видно незадовољни, након што је Шмит завршио обраћање и напустио плато испред зграде ОХР.

Један од организатора протеста изјавио је раније да су добили одговор ОХР да састанка са „представницима грађана“ неће бити.

Навео је да траже поштовање уставно-правног поретка и санкционисање свих оних који крше законе у Босни и Херцеговини.

Протести Бошњака против Срба у БиХ и Републике Српске, са инсистирањем на „санкционисању Додика“ најављени су у више градова Европе и у Канади.

ИЗВОР: http://fakti.org/posrbljene-vesti/odbijanje-od-sise-bosnjaci-trazili-sankcije-protiv-dodika-a-smit-potreban-je-razgovor-u-celoj-bih

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *