• Влада је у хитном поступку изнела пред Госдумупредлог закона о увођењу QR-кодова, што фактички представља инструмент за дискриминацију људи и ствара експериментални правни режим у целој земљи (закон о таквим, посебним правним режимима, донет је у Госдуми 2020. године), а такође претвара значајан број грађана у надзиране биообјекте.
  • Ако допустимо, не доношење, него чак и разматрање овог предлога закона, постаћемо саучесници процеса рушења читавог нашег правног система. То је издаја наслеђа наше Велике победе у Другом светском рату. Све за шта је пострадао наш народ, све што је прихваћено Нирнбершким кодексом, сматрало се неизмењивим. Овде је реч о заштити људског достојанства, о недопустивости експериментисања над људима. Ако допустимо разматрање овог законског пројекта – сви ћемо бити саучесници у уништењу читавог нашег традиционалног система вредности и морала, а не само основних људских права.

Јуче је одржана редовна конференција Информативног тима експерата, научника и представника друштвених организација за брзо реаговање у ванредним ситуацијама, на којој су разматрани кључни догађаји у Русији и свету, помоћу којих можемо схватити: куда нас воде? Прошли пут аналитичари су, уз координацију Олге Четверикове, разматрали светски пандемијски споразум. Друга конференција била је посвећена пандемијској доктрини СЗО у Казању. 12. новембра Влада је поставила пред Русе чињеницу: припремљен је закон о увођењу QR-кодовa у транспорту и у установама – први пут у историји земље која је победила фашизам предложено је увођење сегрегације и дискриминације грађана на државном нивоу. А 13. октобра потписан је Меморандумизмеђу Светског економског форума и Владе РФ о стварању, у нашој земљи, Центра за четврту индустријску револуцију. Експерти су убедљиво показали да све што се дешава на фону ковида представља процес трансформације земаља и људи, да је реч о карикама истог ланца.

Главни тренд глобалне технократске агенде, исписане лаком руком оснивача Светског економског формуаКлауса Шваба, постао је – јачање нове концепције човека. Коначан циљ је – изменити саму људску природу, остварити „био-дигиталну конвергенцију“, а за то је, природно, потребно припремити свест људи. Промене које се дешавају морају бити засноване, уписане у нормативно-правне акте. И све се то данас уводи у свету уз помоћ тзв. „експерименталних правних режима“. А, такође, и помоћу нових закона, који нису у складу са Уставом РФ, нити са нашим системом вредности, чак нису у складу ни са вредностима либерализма и хуманизма. Почетак принудних експеримената широм земље одређен је уредбама губернатора региона о увођењу QR-кодова за вакцинсане, уз истовремено смањивање права невакцинисаних грађана. Сада Влада намерава да озакони ову уредбу на федералном нивоу.

Олга Четверикова је приметила да је закон, недавно предложен од вицепремијера Татјане Голикове – апсолутно неприхватљив на терторији земље која је победила фашизам.

ОЛГА ЧЕТВЕРИКОВА примећује:

„Фактички он припрема тло за промену схватања човека као личности – према схватању човека као експерименталног објекта. Он једноставно ограничава наша уставна права и суштински рехабилитује онај поглед на свет који је осуђен на Нирнбершком процесу, и ствара услове за промену целокупног нашег светоназора. Ово је ударац у стомак и либерализму и хуманизму. Да не спомињем наше фундаменталне хришћанске вредности, које нам дефинишу живот вековима. Други догађај је излазак Светског економског форума на позиције структуре која може да учествује у увођењу и измени овог експерименталног правног режима у Русији. Фактички, Светски економски форумданас одређује стратегију развоја наше државе. Зато су сви ови догађаји карике истог ланца. Стварају се паралелни органи власти који, временом, треба да у потпуности замене наш правни систем, наше законодавство, да би се правно засновао трансхуманистички поглед на свет.“ – приметила је Четверикова.

О изградњи глобалног политичког систем говорила је професор Финансијског универзитета при Влади РФ, МАРИНА АЉПИДОВСКА:

„Иманентна црта система у којем живимо јесте постојање наддржавних елита и њихових структура. И више од тога, сâмо постојање социјално економских система без ових елита није могуће. Главна противречност данашњег капиталистичког система је противречност између капитала и националних држава које му онемогућавају да самостално постоји. Реализација интереса капитала води до нарушавања државних граница – само у том случају самањује се поменута противречност. Методично и регуларно, могуће је рушити државне границе само уз постојање одређених структура које носе наддржавни и наднационални статус.

У том контексту желим да обратим пажњу на организацију као што је ОУН. Њена идеја је утемељена Атланским споразумом који су потписали председник САД Франклин Рузвелт, председник владе Велике Британије Винстон Черчил, 14. августа 1941. године на палуби ратног брода близу острва Њуфаундленд. И тек 24. септембра 1941. године овој декларацији се придружио и СССР. Шта данас ради ОУН? Никаквим законским пројектима се она не бави, но, бирократски апарат ове структуре одавно више не зависи од воље националних држава, при чему су саме државе-чланице њени спонзори. Одлуке које доноси руководство ОУН, све чешће се декларишу као обавезујуће, при чему су документи које припрема ОУН дугорочне природе. Њихов задатак је да трансфромишу постојећи светски поредак и претворе већи део становништва Земље у неку врсту оруђа за опслуживање глобалне елите.

Још 2006. године УНЕСКО је донео документ под називом Education for Sustainable Development toolkit – Agenda 2030, који дефинише образовање потребно за одрживи развој целокупног становништва на земљи. Реч је о изради заједничких образовних програма за све земље света, који треба да замене сферу националног образовања. На основу управо овог документа, ОУН је разрадила и донела 17 циљева одрживог развоја (ЦОР), постепено и плански их остварујући.

На први поглед, човеку који није упућен у тему, изгледа да је Агенда усмерена на борбу са свим озбиљним светским проблемима, но ако се удубимо у логику датог плана, постаје јасно да предлог онога што треба да се учини и реално решења проблема представљају две различите ствари. Треба схватити да Агенда са циљевима одрживог развоја није правно обавезујућа, ОУН као и остале њене структуре не доносе законе који су се морају спроводити.

Сада желим да пређем на разматрање циљева одрживог развоја укратко – јер, свима је суштина скривена. На пример, ПРВИ ЦИЉ: „Учинити да сиромаштво у целом свету нестане“. То значи да Међународни монетарни фонд, Федералне резерве и Светска банка контролишу све финансије, а такође и јединствену дигиталну валуту у друштву безготовинског плаћања.

ДРУГИ ЦИЉ – „осигурати приступ безбедној, нутритивној и довољној исхрани током целе године свим људима, а посебно сиромашним лицима и лицима у стањима рањивости, укључујући одојчад“. У пракси – увођење ГМО у пољопривредну сферу, потпуна контрола самосталних пољопривредника.

ТРЕЋИ ЦИЉ – „обезбедити здрав живот и благостање за људе свих узраста“. Овде је реч о превентивној медицини, тј. „профилактичкој“ корекцији здравља, све до секвенцирања генома и генетских експеримената чији циљ победа над болестима.

ЧЕТВРТИ ЦИЉ – обезбедити „инклузивно“, једнако образовање високог квалитета, стимулисати развој образовања у сваком узрасту за све. Ово је елементарна пропаганда Агенде ОУН кроз „перманентно образовање“. У Русији су, деградацијом образовног система, срушили све – почевши од дечјег вртића и основне школе до факултета.

ПЕТИ ЦИЉ – обезбедити постизање родне равноправности и дати права свим жена и девојкама. Овде је, наравно, реч о контроли броја становништва кроз концепцију „планирања породице“ и легализације абортуса.

ШЕСТИ ЦИЉ – обезбедити доступност и стабилност управљања водним ресурсима. Реч је о приватизацији водних ресурса, о додавању у пијаћу воду одређених материја – антибиотика, хормона…

ЈЕДАНАЕСТИ ЦИЉ – учинити градове и насеља безбедним, сигурним и стабилним. Уз помоћ биометријског система, видео надзора… реч је о сталном праћењу и контроли свих становника града.

ДВАНАЕСТИ ЦИЉ – обезбедити стабилне обрасце производње и потрошње. Овде је реч о основном безусловном приходу који може бити усмерен искључиво за набавку основних прехрамбених производа.

ТРИНАЕСТИ ЦИЉ – предузети хитне мере у борби против климатских промена и њихових последица. Ограничења, порези на штетне гасове, одбацивање енергетике засноване на угљоводонику. Ускоро ћемо у пуној мери видети како ће се то одразити на економију наше земље.

ПЕТНАЕСТИ ЦИЉ – заштита и стабилно коришћење копнених екосистема, борба против смањивања биолошке разноликости („осигурати очување, обнову и одрживо коришћење копнених и унутрашњих слатководних екосистема и њиховог окружења, посебно шума, мочварног земљишта, планина и исушеног земљишта, у складу са обавезама према међународним споразумима“). У пракси ово значи потпуну контролу над природним ресурсима. Ако неко помисли да се може сакрити у село после искључења гаса и електричне енергије и хранити се у шумама – то неће моћи да уради, то вам неће дозволити.

ШЕСНАЕСТИ ЦИЉ – изградити инклузивне одговорне институције на свим нивоима, градити правдено инклузивно друштво за све. Реч је о „мировним“ мисијама ОУН, међународним судовима, управљањем кризама у условима масовних миграција – то јест, јачању контроле над сваким регионом.

СЕДАМНАЕСТИ ЦИЉ – јачање мера глобалног партнерства чији је циљ стабилан развој. Ово значи демонтажу суверенитета свих држава у свету и наметање глобалистичке концепције. Биће створен такав бирократски апарат у целом свету који ће радити у стилу описаном у антиутопијама познатих аутора фантастике. Сада то већ није фантастика.

Већина становништва ништа не зна о овој светској агенди. При томе, многе научне и политичке конференције данас користе у својим називима и материјалима читав низ термина ОУН, почевши од „одрживог развоја“. Они често не схватају да се никакав одрживи развој заправо не предвиђа.

Анализирајући нову идеологију ОУН могће је донети једнозначан закључак – преко ње се уводи образац контроле над становништвом Земље, тоталитарна схема глобалног управљања. И они то апсолутно не скривају. 4. децембра 2020. године председник РФ потписао је наредбу о именовању специјалног представника за сарадњу са међународним организацијама за остваривање циљева одрживог развоја. На ту дужност је именован екс-шеф РОСАНАНО Анатолиј Чубајс. Истакнуто је да „ова дужност није државна служба и заснива се на личном поверењу шефа државе и ауторитету Чубајса“.

У Фебруару 2021. Чубајс је говорио о значају промоције циљева одрживог развоја и приметио: „Веома је важно да није реч о некаквим перспективама у наредних 50-100 година, већ о 5-10 година. И то је тачно. Неопходно је ограничити потражњу и раст производње. Потребно је мењати самог човека…“ – изјавио је Чубајс.

Ове наднационалне структуре већ су продрле у све државе. И 13. октобра 2021. године Влада РФ и Светски економски форум потписали су меморандум о оснивању руског Центра четврте индустријске револуције. Већ до краја ове године морамо покренути експеримент у области беспилотног транспорта, и у области медицине и обраде података. Све у свему, хајде да размислимо – да ли су уопште потребни људи у будућности, ако ће свуда бити беспилотне летелице, ако ће у свим продавницама увести аутоматске касе, ако ће на универзитетима снимати предавања? Ружичасту будућност за већину људи не видим.

Центар Светског економског форума биће изграђен на основама непрофитне организације „Дигитална економија“, при Влади. У непрофитну организацију „Дигитална економија“ улазе водеће организације у сфери дигитализације: Ростелеком, Мегафон, Росатом, Сбер, Аси, Ростех, Јандекс, МТС, Mail.ru Group, Рамблер, РЖД, Вимпелком и др. Мeђу оснивачима је и Влада РФ. Светски економски форум је систем међународних центара техничке револуције покренуо 2018. године, истовремено са објавом курса дигиталне трансформације планете; на овој платформи фокусирано је партнерство Светског економског форума са свим земљама за управљање новим технологијама. За мене ово значи: власти РФ у потпуности су „легле“ под светску елиту, под наднационалне структуре. Светски економски форум је координациони центар који спроводи „велики ресет“ светског поретка о коме знамо из књиге Клауса Шваба „КОВИД-19: велики ресет“. Шваб потпуно отворено објављује своје идеје: депопулација, деиндустријализација, уништење националних суверенитета и светска влада.

Сам закључак овог меморандума је шокантан, понижавајући и срамотан за нашу земљу, али ништа се не може учинити – ово је знак да је Русија данас практично изгубила обележја суверенитета“ – закључила је Аљпидовска.

ОЛГА ЧЕТВЕРИКОВА је наставила разговор о овој теми и објаснила како се данас врши демонтажа националног суверенитета на примеру наше отаџбине:

„Данашње промене имају револуционарни карактер. Ми још користимо свој национални језик, иако на нивоу највише власти иноватори у њега непрестано уплићу неологизме и туђице. Парламент још доноси, наводно националне законе, иако њихово страно ауторство и чињеница да се пишу по наруџбини постаје све очигледнија.

Као што знамо Светски економски форум је непрофитна организација основана као фонд у Женеви још 1971. године. Ова структура обједињује више од 1000 приватних организација које одређују стратешки курс развоја света. Клаус Шваб у датом случају само је технички извршилац на челу разгранате мреже припремљене за спровођење промена које се могу извести. У књизи ‚Четврта индустријска револуција‘ Шваб је посветио много пажње трансформацији, пре свега, политичке сфере.

‚Владе су дужне да се прилагоде чињеници да власт, под утицајем ове индустријске револуције, често прелази са државе на недржавне субјекте, а такође од организованих установа на мреже са много слободнијом организацијом. Владе су се нашле међу онима чија су овлашћења ограничена конкурентским центрима власти који имају транснационални и наднационални карактер. Све чешће, владе ће се посматрати као центри за опслуживање становништва и биће оцењивање на основу способности да пруже проширене форме услуга, само на ефикаснији и индивидуализовани начин. Ако се прилагоде, моћи ће да преживе‘ – додаје Шваб.

Механизми јачања овог процеса су врло једноставни –успостављање међународних норми као стандарда. Сви, који се оријентишу на националне интересе, биће једноставно искључени из живота ове глобалне породице. Даље, доћи ће до отворене демонтаже националног законодавства кроз свеопште увођење експерименталног правног режима и регулаторне гиљотине за обезбеђење дигиталног друштва. А онда набрајамо – ‚дигитално образовање‘, ‚дигитална медицина‘, ‚дигитална економија‘, ‚дигитална држава‘ и најважније – ‚дигитални човек‘. Ми још увек живимо по законима руског правног система, но истовремено постоји и делује систем са потпуно другачијим стандардима. Оно, што су раније биле главне функције државе, сада постају услуге које се све више уступају приватном бизнису – у оквирима државно-приватног партнерства. Тако да ми више не можемо говорити о целокупној сфери образовања, здравства итд.

Други механизам је стварање паралелног система управљања, државноподобних организација, које званично нису део државе и владе, али почињу да испуњавају њихове функције. Тако гледано, постаје нам јасније потписивање меморандума између Светског економског форума и наше Владе. Центри четврте индустријске револуције – заиста представљају мрежуи на сајту Светског економског форума јасно је речено да се они баве новим приступом увођењу технологија и управљања. У оквирима Светског економског форума ови центри треба да престроје стандарде и законодавни систем свих држава.

Природно, ове организације морају бити под највећом пажњом наших безбедоносних служби, тј оних органа који су дужни обезбеде нашу националну сигурност. Управо кроз те центре се руши наша држава. Они се баве разрадом основа политике у шест праваца: вештачки интелект (систем одговорног коришћења технологије за препознавање лица, међународни стандарди), интернет ствари и трансформација града, блокчејн и дигитална имовина, политика у сфери ‚великих података‘, сајбер напади на које је ‚неопходан колективни одговор друштва, влада и приватних организација‘. Сви сајбер-полигони су данас међународни простор. Тада се поставља питање – кога они дефинишу као непријатеља, ко ће са њима водити сајбер-рат? Постоји нека несхватљива сила (хакери) против које треба да се уједини целокупно човечанство…

Пети правац центара Светског економског форума су – граничне технологије (конвергенција човека и машине), и шесто – космичке, комуникационе и авио технологије.Овде је реч о претварању човека у „међупланетарни облик“, тако да државне границе априори нису потребне.

Данас ови центри делују у 14 земаља међу којима су Арапски Емирати, Колумбија, Израел, Јужна Африка, Турска, Јапан… и постоји још једна територија коју они зову – ‚океан‘. То јест, океан посматрају као Центар четврте индустријске револуције, они су присвојили ту територију и сматрају је својим тереном.

Но, најважнији правац за који се припремају је – интернет човек, internet of bodies. Већ покушавају да нас психолошки на то спреме, човек је за њих, све у свему, технолошки објект којим се управља. У јулу 2020. године Светски економски форум, заједно са Универзитетом Макгила (Канада), објавио је истраживање под називом ‚Формирање перспектива развоја интернета тела. Нови изазови и управљање технолошким развојем‘. У раду се говори о људском телу као технолошкој платформи, о управљању подацима који се добијају кроз интернет тела.

Последња техничка достигнућа отворила су нову еру под називом ‚интернет тела‘, са, до сада невиђеним, бројем уређаја и сензора који се прикључују на човека или се чак имплантирају у њега кроз дигестивни тракт. То доприноси трансформацији медицинских истраживања и здравства у целини, а такође мења и друге аспекте социјалног живота. Интернет тела се може увести на послу, може дати нове могућности у индустрији забаве. Све ово се спроводи уз импресивне иновације засноване на подацима и доноси јавну корист.

Интернет тела, такође, поставља задатке у области управљања подацима који се тичу не само поверљивих, личних информација, већ и нових ризика у важним областима расподеле социјалних ресурса. По правилу, технологије интернета тела укључују и медицинску опрему, различите уређаје за праћење начина живота и благостања, и друге паметне потрошачке уређаје који се налазе у непосредној близини људског тела, а такође и читав низ урађаја који се уграђују у тело и користе за остваривање образовних или забавних циљева.

То јест, нама се отворено говори да ће човек представљати дигиталну платформу. Куда год да пође, чиме год да се бави… он је само део дигиталне платформе. Тако се потиру границе између органских и синтетичких објеката, између живих и вештачких. У раду су представљене четири групе елемената којима је приказан интернет тела: чипови-импланти, дигиталне таблете, паметни сатови/наруквице/одевни предмети и уређаји који појачавају вид/слух/функције мозга и обављају непрестани мониторинг животно важних показатеља здравља.

Такви су планови Светског економског форума и центара Четврте индустријске револуције. Хоћу да кажем ─ то су стратешки циљеви а не некакви експерименти или варијанте развоја догађаја. За њих је то главни пут развоја целог човечанства. Што се тиче потписивања меморандума између Светског економског форума и Владе РФ све је реализовано прилично оригинално. Нама нико не говори о делатности непрофитне организације ‚Дигитална економија‘, она увек остаје у сенци, иако игра кључну улогу у реализацији ове агенде. Фактички једна непрофитна организација потписује споразум са другом, а наша Влада наступа у улози и посредника. При томе ова одлука је донета по наређењу Владе од 1. септембра 2021. године у којој се говори о задатку вицепремијера Черњишенка да потпише меморандум са Светским економским форумом (аналогном наредбом Мишустина утврђене су јесење обуке са СЗО у Казању.)1 Ми нисмо пронашли текст меморандума који би био доступан јавности, али из наредбе се могу видети његове контуре.

О чему се у том документу ради? Као прво, истакнуто је да Светски економски форум не тежи политичким циљевима. Даље, уводи се појам „афилисаног центра“ – организације основане на територији РФ, дефинисане у консултацији са Владом. Такав центар, који је продужетак Светског економског форума, постаје непрофитна организација ‚Дигитална економија‘. Ствара се платформа за државно-приватну сарадњу која је део ‚глобалног савета за четврту индустријску револуцију‘. Стране ће остваривати сарадњу у следећим правцима: заједничко деловање у границама овлашћења и компетенција ради оснивања и развоја афилисаног центра на територији РФ, обезбеђење мисије и задатака Центра. Формираће се протоколи и регулативна пракса, организовати експертска и информативна сарадња у оквирима остваривања задатака ‚глобалног савета четврте индустријске револуције‘.

Најсмешнија је тачка – под бројем три – која говори да овај документ није међународни уговор и не повлачи никакве међусобне финансијске обавезе ни једне од страна потписница.

И после наредбе Владе РФ потписује се овај меморандум о коме нам говори сам вицепремијер Черњишенко. Он је отворено изјавио да је Центар потребан за реализацију глобалних пројеката Светског економског форума у Русији, ради прилагођавања најбоље међународне праксе у области вештачког интелекта, интернета ствари и др. нашим условима.

Председник Светског економског форума Бјорг Бенде је то рекао још отвореније: за рушење економских и социјалних система, за кооринисање заједничког деловања, одбацивања граница и формирања глобалне технолошке будућности. То је отворени изазов нашој националној безбедности, који је прошао практично непримећен.“ – рекла је Олга Четверикова.

Узгред, убрзо после потписивања овог меморандума Влада је у хитном поступку изнела пред Госдумупредлог закона о увођењу QR-кодова, што фактички представља инструмент за дискриминацију људи и ствара експериментални правни режим у целој земљи (закон о таквим, посебним правним режимима, донет је у Госдуми 2020. године2), а такође претвара значајан број грађана у надзиране биообјекте. Ако допустимо, не доношење, него чак и разматрање овог предлога закона, постаћемо саучесници процеса рушења читавог нашег правног система. То је издаја наслеђа наше Велике победе у Другом светском рату. Све за шта је пострадао наш народ, све што је прихваћено Нирнбершким кодексом, сматрало се неизмењивим. Овде је реч о заштити људског достојанства, о недопустивости експериментисања над људима. Ако допустимо разматрање овог законског пројекта – сви ћемо бити саучесници у уништењу читавог нашег традиционалног система вредности и морала, а не само основних људских права.

Оно најгоре, што је објективно показано и доказано на конференцији – не догађа се на иницијативу наше државе, већ по наруџбини Русији непријатељских транснационалних структура, које посматрају нашу земљу као територију за колонизацију. Но, колонизација се данас не одвија уз помоћ оружаног сукоба, као што је то било у прошлости, већ је резултат ‚споротекуће‘ револуције у правном систему и државној управи. Но, сада, на фону ковидохистерије, више није спора. Каква будућност чека човека зависи само од нас.

Извор: СРОДСТВО ПО ИЗБОРУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *