Путин и Русија – У рату за мир, зборник радова, Приредио Владимир Кршљанин, Фондација Александар Невски, ИП Принцип, Београд, 2023, стр. 342.

  • Зборник „Путин и Русија – У рату за мир“ представља заиста богоугодан пример како се може помоћи у промовисању истине о догађајима у Украјини, посебно јер су наше званичне научне и образовне институције по овом питању заказале, а неке и заузеле русофобични смер (Факултет политичких наука, на пример, где студенте приморавају да користе искључиво западну терминологију и виђење Специјалне војне операције)

Светло дана угледао је веома амбициозно приређен зборник под насловом „Путин и Русија – У рату за мир“. Наслов је заиста метафоричан, а садржај богат. Наиме, зборник садржи два дела и прилог. Први део носи наслов „Документи Кремља: Путин и његови сарадници о Специјалној војној операцији (превела Дајана Лазаревић, позната и призната у свету преводилаштва, посебно са руског језика, али и ауторка бројних научних и публицистичких радова).

У овом поглављу читалац се може упознати са Историјским јединством Руса и Украјинаца, Седници Савета безбедности 21. фебруара 2022., Обраћањима председника Руске Федерације, о састанку са Сергејем Шојгуем, Концертом поводом годишњице уједињења Крима и Русије…

Друга глава су анализе и коментари српских стручњака (19), а издвојили би: Славенко Терзић, Историјска позадина украјинске кризе, Владимир Коларић, Мала анатомија русофобије, Слободан Антонић, Народ је на страни Русије, Владимир Кршљанин, НАТО, фашизам и Нови свет, Драгомир Анђелковић, Спасоносна руска победа…

One thought on “НОВЕ КЊИГЕ: Путин и Русија – У рату за мир”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *