• Српски тенисер и први рекет свиjета, Новак Ђоковић, вjечита jе тема и инспирациjа његових противника, свjетских медиjа, а у последнjих годину и по дана и разлог полемике међу свjетским званичницима, здравственим радницима, политичарима…

Чини се да jе корона вирус оштро подиjелио свjетску популациjу на оне коjи желе да своjе здравље заштите вакцином и на оне коjи сматраjу да им вакцинациjа неће дониjети никакву здравствену заштиту.

Ова тема ниjе заобишла ни спортисте. У центру су пажње када jе у питању њихов став о имунизациjи. Ватрени навиjачи пресуђуjу да ли њихови миљеници треба да се вакцинишу или не.

Оваква оштра поларизациjа планете ниjе заобишла ни Новака Ђоковића, а некако се чини да су његов став и мишљење о корона вирусу из марта 2020. године постали круциjални за циjели свиjет и да излазе из оквира спорта.

Новак jе jасно изнио своj став о вакцинациjи – казавши да jе то лична ствар сваког човjека на планети и да медиjи не би требало да придаjу толико важности нечиjем личном избору.

Управо таквим ставом Новак jе задао ударац у срце свjетском естаблишменту, планетарном jедноумљу и поткриjепио тезу коjу многи заговараjу да истина ниjе тамо гдjе већина мисли да jесте. Прича о вакцинациjи против вируса корона би требало да буде искључиво усмjерена ка побољшању здравља људи, а не ка томе ко jе добродошао на коjе такмичење и коjи тенисер jе омиљениjи од кога.

Новаков став да вакцинациjа (као и све у животу) мора бити избор сваког поjединца узбуркала jе страсти код оних коjи имунизациjу виде као jедини начин борбе против вируса. Поставља се логично питање – зашто се вакцинисани плаше невакцинисаног Новака Ђоковића ако их двиjе или три дозе вакцине штите од пошасти зване корона вирус?

Новак jе због свог става постао отпадник, камен у ципели коjи жуља оне коjи немаjу мишљење попут њега и коjи би српског аса да ставе на листу „непожељних“. Управо на тоj листи нашли су се jош неки спортисти, попут НБА звиjезде Каjриjа Ирвинга коjи jе одбио да се вакцинише упркос огромном губитку новца коjи га jе следовао током уговора.

Вакцинациjа jе, практично, успjела да оголи оно што смо и приjе ње знали – Новак нема наклоност доброг диjела свjетских медиjа и Новак се не уклапа у свеукупни џет-сет у коме пливаjу многи познати спортисти попут Роџера Федерера, Кристиjана Роналда, Леброна Џеjмса и многих других.

Jануар и Аустралиjан опен би могли да даjу многе одговоре. Аустралиjске власти су изричите – невакцинисани спортисти неће моћи да се такмиче у тоj земљи, па самим тим ни тенисери коjи нису имунизовани неће моћи да се такмиче на првом Грен слему сезоне. Да ли ће Новак попустити под притисцима, или ће попут Каjриjа Ирвинга бити „отпадник“, сазнаћемо релативно брзо.

ИЗВОР: https://www.in4s.net/novak-djokovic-kamen-u-cipeli-establismenta/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *