Дана 25. марта, поподне је одржан ванредни састанак у команди НАТО снага у БиХ, на тему јучерашњег медијског извештавања о плановима Алијансе за предузимање насилне и противправне акције према Милораду Додику, српском члану председништва БиХ.

Колегијум је донео одлуку да се идентификује на који начин је дошло до одлива поверљивих података и деконспирације поменуте акције НАТО, јер је са аспекта Алијансе недопустиво да цуре овако осетљиви подаци.

Поред наведеног, поменути Колегијум је закључио да Додик и Република Српска морају на одређени начин за пример бити “кажњени и дисциплиновани” пред целокупном регионалном јавношћу, јер је Алијанси данас прекопотребан ауторитет у БиХ.

Један од предлога, како сазнаје портал ИН4С био је и да се у наредним данима колона службених возила које користе Додик и чланови његовог личног обезбеђења, пресретну по методи заседе у дубини територије Републике Српске, на траси кретања ван насељеног места, како би се испровоцирао инцидент НАТО са његовим обезбеђењем и изазвао сукоб, за који би се наравно оптужила српска страна. Предложено је и да ће овог пута НАТО дејствовати сам, без укључивања босанско-херцеговачких безбедносних институција, како би се максимално сачувала конспиративност акције.

Иначе, интересантно је да је данас Милорад Додик дао изјаву за медије у којој је испољио забринутост што нема никаквог саопштења од стране НАТО поводом јучерашњих медијских натписа на ову тему.

ИЗВОР: https://nacionalist.rs/nervoza-u-komandi-nato-u-bih/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *