“Зауставите истраживања о Србима!!!“ урлао је Хитлер на немачке научнике који су изучавали историју Срба између Одре и Лабе и када му је саопштено да би “виша раса” могла у себи имати“… много Србских гена…”.

Ипак, сачувана је књига “Кроз столећа“ – “През летстотки” где је подручје између Лабе и Одре означено именом “Сербија”. Ту се објашњавају правци немачких освајања Србских територија у времену од 1050. до 1300. године У књизи “Zur sorbischen Geschichte” исто подручје обележено је као “Србска област“, насељена Србима.

Књига “Кроз векове“ (на лужичком србском језику), пише о историји Срба између Одре и Лабе, а територије су приказане на “Карта од Словена поседнутих предела средње и северне немачке у 9 веку“ (“Regio Surbi“) .

Тражећи Немце – налетели су на Србе – али није могуће признати да су централне немачке земље – делови Србске прапостојбине.

Сочињеније : Хаџи Милан Арсеновић

Лужичани

Савремени Лужичани, остатак племенског савеза Лужичких Срба (или једноставно Срба), један су од три главна племенска савеза полапских Словена, у које спадају и племенски савез Љутићи и Бодрићи.

Полапски Словени или, на њемачком, Венди, у раном средњем веку су насељавали најмање једну трећину територије савремене Њемачке — север, северозапад и исток.

У 8. веку земље српско-полапских племена су биле изложене нападима Германа (пре свега Франака), а касније пољских и чешких краљева.

ИЗВОР: https://www.rasen.rs/2019/03/nemci-su-srbi/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *