• Она врста људи која би веровала да је ово велика обавештајна пропаст, иста је врста људи који би поверовали да је групица полуписмених пећинских људи широм света сама извелаа највећи терористички напад у историји света, без икакве помоћи, и да се зграде запаљене на врху се само тако уредно урушавају.

АУТОР: Бен Барти

Треба бити заиста готово безнадежно наиван те прихватити тврдње државних корпоративних медија да је Хамасова инвазија јуче (чланак је из 9.10.2023. године) била „неуспех обеваштајних служби“.

Мосад је једна од, ако не и најмоћнија обавештајна агенција на планети. Штавише, рутински дели обавештајне информације са обавештајним службамама „Пет очију“[1].

Има своје пипке дубоко унутар сваког савезника и непријатеља с којима сарађује.

Њени шпијуни су раштркани широм појаса Газе, који је у суштини затвор на отвореном у који роба не тече без благослова израелске државе. Појас Газе је засигурно најнадзираније географско подручје на планети.

Јучерашња Хамасова инвазија јужнег Израела је била операција у којој је учестововало најмање десетине хиљада оперативаца, широм копна, мора и ваздуха, користећи сву врсту опреме и оружија – дронове, хиљаде ракета, безброј ватреног оружија па чак и булдожере, позициониране за рушење израелске ограде.

МСНБС и СНН желе да верујете да је то био велики „обавештајни неуспех“ Мосада.

Вести: https://www.youtube.com/watch?v=0X7Gu2u7RNo и https://www.youtube.com/watch?v=hjFeFIG4bks

Биби Натањаху је био у стварним политичким проблемима прије ове згодно темпиране инвазије.

Ово је барем нада, да ће се Израелци окупити око своје заставе за одређено патриотско разбијање задњице Палестинаца и очита корупција њиховог премијера ће барем бити  привремено заборављена, ако не и опроштена.

У међувремену, израелска обавештајна служба, уместо да буде кажњена за свој „неуспех“ ће искористити „неуспех“ као оправдање да прикупи за себе још више средстава и власти, како би спречила још један „неуспех“.

Хамасова инвазија је само „неуспех“, ако се верује да је циљ Мосада заштитити израелске цивиле, а не прибавити више моћи за себе.

У најмању руку, Мосад је унапред знао за напад и дозволио је да се он деси због политичке погодности. По мојем мишљењу највероватније је да је он чак активно омогућио напад.

Она врста људи која би веровала да је ово велика обавештајна пропаст, иста је врста људи који би поверовали да је групица полуписмених пећинских људи широм света сама извелаа највећи терористички напад у историји света, без икакве помоћи, и да се зграде запаљене на врху се само тако уредно урушавају.

Ако сте једни од њих, а претпостављам да нисте, с обзиром да читате овај чланак, не знам шта да вам кажем. Прочитајте књигу или тако нешто.

Бен Барти, аутор књиге „Broken English Teacher: Notes From Exile“[2] („Сломљени наставник енглеског језика, белешке из прогонства“), независни је амерички новинар активних палчева из Бангкока.

Чланак је првобитно објављен на Armageddon Prose[3]

Извор: https://www.globalresearch.ca/no-hamas-invasion-not-israeli-intelligence-failure/5835433

Преводиоц: Ж., https://independent.academia.edu/%C5%BDx

[1] https://www.theguardian.com/world/2013/sep/11/nsa-americans-personal-data-israel-documents

[2] https://www.amazon.com/gp/product/1959111027/ref=x_gr_bb_amazon?ie=UTF8&tag=x_gr_bb_amazon-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=1959111027&SubscriptionId=1MGPYB6YW3HWK55XCGG2

[3] https://armageddonprose.substack.com/p/no-the-hamas-invasion-was-not-an

2 thoughts on “НЕ, ХАМАСОВА ИНВАЗИЈА НИЈЕ БИЛА „ОБАВЕШТАЈНИ НЕУСПЕХ“ (GLOBALRESEARCH)”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *