Наведена отмица би се реализована препадном акцијом копнених снага НАТО уз хеликоптерску подршку, након чега би се Додик авионским летом Алијансе насилним путем пребацио у неку од трећих земаља

НАТО је у последњих неколико дана ојачао своје борбене ефективе у Босни и Херцеговини, чему у прилог иде и чињеница да се у последњих неколико дана интензивирало деловање америчке војно-транспортне и извиђачке авијације над територијом БиХ.

Поред наведеног, регистровани су свакодневни провокативни покрети копнених снага НАТО, пре свега на подручју Републике Српске, што званичници Алијансе правдају “редовним активностима”.

Међутим, како ексклузивно сазнаје ИН4С, прави разлог оваквих тактичких размештања и свеукупних активности НАТО су наводне припремне радње за противправно лишење слободе Милорада Додика, српског члана председништва БиХ.

Наведена отмица би се реализована препадном акцијом копнених снага НАТО уз хеликоптерску подршку, након чега би се Додик авионским летом Алијансе насилним путем пребацио у неку од трећих земаља.

Формални разлог би био садржан у чињеници што Додик није осудио специјалну војну операцију и денацификацију у Украјини, или пак кроз фингиране судске процесе због наводне корупције. У сваком случају, повод би био тривијалног, а акција изузетно насилног карактера.

Према проценама нашег извора, ово би био само међукорак у оквиру једне шире стратегије дестабилизације Балкана, а она се своди на изазивање адекватног одговора и реакције Председника Републике Србије, с обзиром на стратегијску важност и значај Републике Српске за Републику Србију.

Такође, стратези НАТО процењују да Србија и Српска у овом тренутку не могу добити значајнију подршку Руске Федерације због актуелних дешавања у Украјини, те сходно томе развијају наведене субверзивне варијанте не само по питању Републике Српске, већ и питању јужне српске покрајине Косова и Метохије.

ИЗВОР: https://www.in4s.net/nato-sprema-napad-na-milorada-dodika/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *