• Пре четири године, најпроницљивији активисти за људска права приметили су да НАТО у тишини започиње операцију пребацивања румунских Рома (Цигана) из старе Европе натраг у њихову етничку домовину.
  • Разлог за сурови етнички експеримент НАТО-а је у томе што су се садашњи војници сетили последица примања Цигана у аустроугарску војску током Првог светског рата. Тада су Цигани-војници организовали велику акцију продаје цивилима не само муниције, намирница и коњских запрега, већ и оружја, чак и топова.
  • Генерали не желе да се ово понови и почели су да дециганизују Алијансу.
  • Међутим, учешће у процесу дециганизације војних структурае НАТО-а није захватио све његове чланице. Испоставило се да у Румунији већ постоје НАТО противракетне батерије, које чувају румунске јединице у којима има и Цигана.
  • Недавно су у Бриселу (и у Вашингтону, наравно) открили  да Молдавија још увек није део Румуније, тј. да тек треба да се увуче у заједницу «цивилизованих народа». А у Молдавији има Цигана, што је изузетно опасно…
  • Стога је у Бриселу (и у Вашингтону, наравно) на снагу ступио План Б, назван «гашење пожара». Према овом плану, ток афроамериканизације Румуније и њеног будућег дела, Молдавије, ићи ће у сусрет прихвата депортованих Цигана из старе Европе

ПИШЕ: Дмитриј СЕДОВ

Забављена бурном расправом о природи коронавируса, светска заједница је изгубила из вида један тектонски процес који би итекако могао утицати на судбину Европе.

Пре четири године, најпроницљивији активисти за људска права приметили су да НАТО у тишини започиње операцију пребацивања румунских Рома (Цигана – на руском језичком подручју користи се старо име – прим. прев.) из старе Европе натраг у њихову етничку домовину. Тачно, алијанса нема право на ово. Ако је Румунија чланица НАТО-а, па чак и чланица Европске уније, ко се усуђује да пресељава грађане из једне државе чланице у другу?

 

Депортација Цигана из Француске

Међутим, усудили су се. Лондонска полиција почела је да опкољава румунске циганске кампове у Хајд Парку, хвата их, укрцава у авионе и шаље на други крај континента. Све то је учињено за новац британских пореских обвезника. Показало се да галантни Французи у овом погледу нису ништа бољи од Британаца, који су својим румунским савезницима такође задали конкретан правац кретања.

Прави борци за људска права нису дигли буку око овог етничког експеримента, а табори одлазе у небо без песме и игре.

 

У почетку су сви мислили да се старој Европи не допада цигански криминал, који је јако огорчио напредне Европљане. Колико су само горких суза исплакале наивне немачке туристкиње који су своју судбину пронашле у виду елегантног лепог Француза на Карловом мосту у Прагу! А какав ударац их је чекао кад им је полиција објаснила да Француз који је нестао заједно са њиховом ташном и накитом уопште није Француз, већ цигански преварант из братске НАТО државе!

То, међутим, није био разлог за сурови етнички експеримент Северноатлантског блока. Наиме, садашњи НАТО војници сетили су последица примања Цигана у аустроугарску војску током Првог светског рата. Тада су Цигани-војници организовали велику акцију продаје међу цивилима не само муниције, намирница и коњских запрега, већ и муниције и оружја, чак и топова.

Генерали не желе да се ово понови и почели су да дециганизују Алијансу. Међутим, учешће у процесу дециганизације војних структурае НАТО-а није захватио све његове чланице. Испоставило се да у Румунији већ постоје НАТО противракетне батерије, које чувају румунске јединице. С обзиром на етничку и културну блискост Румуна и Рома, депортација може довести до увођења „тржишних односа“ у систем заштите ових објеката са далекосежним последицама.

Недавно су у Бриселу (и у Вашингтону, наравно) открили  да Молдавија још увек није део Румуније, тј. да тек треба да се увуче у заједницу «цивилизованих народа». А у Молдавији има Цигана, што је изузетно опасно, јер ће за увлачење Молдавије у «цивилизовани свет» бити потребно много долара. Није било довољно што су ови долари одлетели у ветар уз јеку циганских гитара и  песму црнооких лепотица великих трепавица.

Стога је у Бриселу (и у Вашингтону, наравно) на снагу ступио План Б, назван «гашење пожара». Према овом плану, ток афроамериканизације Румуније и њеног будућег дела, Молдавије, ићи ће у сусрет прихвата депортованих Цигана.

 

Дереку Хогану (на фотографији), иначе бившем ренџеру америчких специјалних снага, поверено је руководство америчке амбасаде у Молдавији. После недељу дана курсева у Стејт департменту, на којима су Дерека наговарали да не удара у вилицу одмах после упознавања, послат је у Кишињев да успостави ред. Две године заредом гради касарну државног значаја у овој земљи и, у складу са повељом гарнизонске службе америчких специјалних снага, објашњава грађанима Молдавије њихова права приликом избора људи које је он именовао у државне органе власти.

Љубитељи истине имају све разлоге да сумњају да ће, након успешног одржавања избора за молдавски парламент 11. јула (2021. – прим. прев.), Дерек послати председника Мају Санду у војну пензију са дозволом боравка у Охају и почети да увози афроамеричке маринце у подручја насељена Циганима како би их «опколили јаким прстеном пријатељства» и, можда, љубави. Као резултат, зауставиће се спонтана цигантизација Молдавије као будућег дела НАТО Румуније, а шефови генералштабова ће одахнути: неће постојаће шанса да НАТО базе у овом делу света намењеном за ширење алијансе на Исток буду опљачкане.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://www.fondsk.ru/news/2021/06/27/afro-amerikanizacija-moldavii-ili-surovyj-etnicheskij-eksperiment-53884.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *