У овом тренутку присуствујемо импресивно добро организованој и оркестрираној комуникацијској кампањи од стране низа актера, казао је на Форуму за безбједност који организује Атлантски савез,  психолог Радоје Церовић.

Нато перјанице Црне Горе окупиле су се на овом Форуму у организацији Атлантског савеза на чијем челу је Милица Пејановић Ђуришић.

Церовић је имао једну, за пристојнија друштво готово скандалозну изјаву. Наиме, он је препоручио „баланс“ између цркава и делегација ЕУ.

„Заборављамо да Црква постоји у сваком селу у Црној Гори а делегација ЕУ не постоји, постоји само једна. Ако ту не направимо баланс изгубили смо битку за срца људи“, казао је Церовић.

„НАТО неимар“ Радоје би да гради представништва ЕУ поред светиња, како би у „трци“ за „срцима људи“ побиједио Цркву. Ипак, баш попут свих претходних пројеката сличног типа, и овај је осуђен на пропаст, понајвише из разлога што Црква стоји на Христосу, вјери, нади и љубави, саборности, истини, правди, принципима… С друге стране, у новоцрногорским медитацијама о благодатима уласка у ЕУ није се отишло много даље од обећања о пуном фрижидеру. И то, суштински, под условом да заборавимо ко смо.

Није јасно, ни да ли је Церовић подразумијевао под „сеоске цркве“ само православне светиње, или и православне и католичке. Такође, Церовић се није одредио према селима у којима су џамије и ријетке синагоге.

ИЗВОР: ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *