• Западну јавност узнемирује тајни план НАТО-а за војну акцију против Русије јер их треба увући у рат сопственим новцем (који им је самима очајнички потребан) – овога пута не против мале, беспомоћне земље, већ против највеће нуклеарне силе на свету

Чињеница је да је НАТО упорно играо „голуба мира“ последњих тридесет година. Позивајући се на чисто одбрамбене циљеве, Алијанса се стално ширила ка истоку, приближавајући се руским границама, док је истовремено окупирала и уништавала читаве земље и убијала њихово цивилно становништво, пише у колумни Викторије Никифорове за „РИА Новости“.

Она наводи да су грађани Југославије, Либије и Ирака масовно гинули због „одбране“ земаља НАТО-а. Ипак, европски порески обвезници који су ово спонзорисали ретко су протестовали против агресије НАТО-а, а једини изузетак био је рат у Ираку.

„Ако су бомбе негде падале, онда је то увек било далеко од људи у Паризу и Берлину. Чак ни инвазија НАТО трупа на Југославију није променила овај став“, наводи се у тексту.

Што је најважније, сви ратни противници НАТО-а у протеклих неколико деценија били су сиромашне земље са врло скромним војним капацитетима. Нису имали оружје које би могло да стигне до Париза или Берлина.

Међутим, сада амерички „Њузвик“ извештава о тајним плановима Алијансе за рат против Русије, који би требало да буду усвојени на следећем самиту НАТО-а, који ће бити одржан у Виљнусу од 11. до 12. јула.

Званично, програм самита наводи само шест задатака блока који се односе на конфронтацију са Русијом. То су усаглашавање и координација снага Алијансе, дугогодишња сарадња са приватним одбрамбеним компанијама, повећање производње наоружања и муниције и стварање резерви у случају дуготрајног рата.

Ово нису само задаци за данас, истиче се у тексту, већ се отворено признаје да ће за постизање ових циљева бити потребно неколико година.

Западну јавност, међутим, узнемирује тајни план НАТО-а за војну акцију против Русије. Према „Њузвику“, тај план је изложен на хиљадама страница које укључују пажљиво планирање врло специфичних маневара. Другим речима, Алијанса планира да се озбиљно супротстави Русији на бојном пољу.

„Али ни грађани европских земаља ни њихови парламентарци немају појма како би то тачно требало да се деси. Ипак, они су ти на чије главе се бацају бомбе. За људе у Паризу и Берлину ово је, наравно, веома непријатна вест. Њих треба увући у рат сопственим новцем (који им је самима очајнички потребан) – овога пута не против мале, беспомоћне земље, већ против највеће нуклеарне силе на свету“, оцењује ауторка.

На Западу ништа ново

Тајни планови НАТО-а нису сензационална вест за Русију, јер је Северноатлантска алијанса од почетка била усмерена на војну конфронтацију са СССР-ом и земаљама Варшавског пакта, тако да су генерали НАТО-а редовно смишљали сценарије за рат са Русијом током Хладног рата.

Ништа се није променило од распада СССР-а, оцењује се у тексту. Генерали НАТО-а су 2010. године представили ратни план за балтичке државе, чији би повод, наравно, требало да буде „агресија“ од стране Русије.

„У овом случају, амерички адмирал Џејмс Ставридис, тадашњи командант НАТО-а, дефинисао је активности оружаних снага балтичких држава и Пољске, одредио луке за подршку на мору и именовао девет америчких, британских, немачких и пољских НАТО јединица које је требало да штите балтичке државе у случају руске ‘инвазије'“, подсећа ауторка.

То је било 2010. године, на врхунцу „поновног покретања“ односа САД и Русије. Планови НАТО-а за балтичке државе били су строго поверљиви и објављени су само кроз цурење информација на „Викиликсу“. Без обзира на то, Алијанса је наставила да убеђује све да су њени циљеви искључиво одбрамбени.

Данас, упркос овим уверавањима, НАТО већ дуго води војне операције против Русије заједно са Украјином. Штавише, још пре почетка руске специјалне војне операције планирана је испорука наоружања Украјини.

2021. године, генерал америчког ваздухопловства Тод Волтерс, тадашњи командант здружених снага НАТО-а у Европи, успоставио је канале за снабдевање Украјине западним оружјем, а прве пошиљке прошле су овим каналима много пре почетка руске Специјалне војне операције.

Генерал је ово рекао утицајном колумнисти „Вашингтон поста“ Дејвиду Игњатијусу, али, упркос свему, новинари су увек изненађени и стално понављају да НАТО није у рату са Русијом.

Резултати војних активности НАТО-а у Украјини су суморни, наводи се у тексту.

„Наоружање испоручено у гигантским количинама је смрвљено или претворено у трофеје. Европске залихе су испражњене. Украјинске трупе претрпеле су огромне губитке у људству и изгубиле петину земље. Русија је успоставила коридор за Крим, Азовско море учинила својим унутрашњим морем и преузела нове регионе. Украјинска економија више не постоји, али руска економија ради као сат“, каже ауторка и додаје да је то „непоправљиво нарушило углед НАТО-а“.

ИЗВОР: https://rt.rs/svet/34607-nato-rusija-direktan-rat/

One thought on “НАТО планира директан рат против Русије”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *