• Чинило ми се да је суштина америчког мита – слобода. Наравно, ми заправо немамо слободу.
  • САД су највећа затворска држава на свету, већина нас је у кавезу ропског рада који мрзимо, и сви смо заглављени у дужничкој мочвари, тако да је једини слободан простор који нам је остао наш мозак.
  • Али сада НАТО признаје да ће наш мозак претворити у бојно поље којим ће доминирати.
  • Контролисање наших умова није ново за ову војну државу. На пример, од 1953. до 1973. постојао је ЦИА програм за контролу ума под називом МКУлтра.
  • Међутим, сви прошли примери се разликују од нових НАТО програма по тајности. Сада НАТО отворено сматра наш мозак бојним пољем

Сви мејнстрим медији су доследно игнорисали НАТО-ову декларацију о новој „сфери рата“, због чега је организација за слободу штампе „Project Censored“ уврстила ову чињеницу на своју листу 25 најконтроверзнијих прича у овој години. Наиме, „5. октобра 2021, НАТО Канада је била домаћин скупа „Ратна наука о мозгу“ посвећеног искоришћавању „рањивости људског мозга“ за софистициране облике друштвеног инжењеринга и контроле“, пише Бен Нортон из листа „Grayzone“. „У развоју стратегија когнитивног ратовања, НАТО је додао нову шесту сферу на претходно постојећих пет војних сфера: ваздушна, копнена, морска, свемирска и кибернетичка.

МИЛИТАРИЗАЦИЈА НАУКА О МОЗГУ

Милитаризација наука о мозгу искоришћавањем рањивости људског мозга – да ли ово подсећа на слободу? Чинило ми се да је суштина америчког мита – слобода. Наравно, ми заправо немамо слободу. САД су највећа затворска држава на свету, већина нас је у кавезу ропског рада који мрзимо, и сви смо заглављени у дужничкој мочвари, тако да је једини слободан простор који нам је остао наш мозак. Али сада НАТО признаје да ће наш мозак претворити у бојно поље којим ће доминирати. Контролисање наших умова није ново за ову војну државу. На пример, од 1953. до 1973. постојао је ЦИА програм за контролу ума под називом МКУлтра.

Године 1975, МКУлтра је процурила и Американци су се наљутили. ЦИА каже да више не покушава да контролише умове Американаца који ништа не сумњају, али наравно ЦИА и друге владине агенције и даље покушавају, са извесним успехом, да контролишу наше мозгове. Сетите се једног добро познатог примера развоја контроле ума. Године 1994. америчка војска је потрошила милион долара на истраживање „геј бомбе“ са гасом који је требало да натера непријатељске војнике да постану хомосексуалци и имају секс једни са другима.

Оглашавање је такође облик друштвеног инжењеринга. Да ли би 50% Американаца веровало да је Русија натерала све да гласају за Трампа постовима од 8 долара на друштвеним мрежама са сликама Хилари како грли ђавола да нису навикли на милијарде сати пропаганде на америчким националним телевизијским каналима? Наравно да не! Друштвени инжењеринг је свуда. То је једини начин да постоји држава у којој су само три особе богатије од осталих 50% или 165 милиона грађана!

Морали смо бити обучени у контроли ума да не бисмо разумели бесмислицу теорије завере о руском мешању. Такође смо морали да будемо научени да верујемо да половина свих наших друштвених правила има неку врсту смисла. На пример, чињеница да тешко наоружани полицајци имају право да кажу људима да се не смеју, ако су окупљати на јавним местима. У сваком случају, схватили сте поенту. Огроман друштвени инжењеринг и стална контрола ума су потребни да би се створило друштво у којем сада живимо. Међутим, сви прошли примери се разликују од нових НАТО програма по тајности. Сада НАТО отворено сматра наш мозак бојним пољем.

„Један портпарол НАТО-а рекао је да „брза еволуција неуронауке као оруђа рата“ зависи од развоја вештачке интелигенције, великих база података и друштвених мрежа“, наводи се у извештају Project Censored. Употреба вештачке интелигенције, гигантских количина података и свеприсутних друштвених мрежа може створити потпуно збуњено друштво у којем скоро сви живе у неком облику лажне стварности, потпуно несвесни дубоких основа свог постојања.

Превео Зоран Милошевић
ИЗВОР: NATO Creating Plans For Mass Mind Control, Lee Camp, Mintpress News, popularresistance.org, January 21, 2023.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *