Неколико пута ми се десило да је ФБ заједница, шта год то значило“ скинула објаве са њемачким нацистима на њима, и то не пропагандне фотографије, него документарне фотографије из рата. И наравно забранили ми објављивање по мјесец дана. Тако сам на тежи начин научио да су направили неки алгоритам за препознавање објеката на фотографијама. Не мора вас нико пријављивати да ширите нацизам, алгоритми то могу сами да раде, па препознају рецимо свастике, руне, дијелове униформи остале карактеристичне елементе за ту пошаст.

Али алгоритми не препознају нацистички поздрав, поготово када је нацртан. Криво ми је што ја који пишем против обичаја да се промовише нацистичка иконографија, морам да објавим ову карикатуру, пошто и ово спада у промоцију нацизма, али не знам како да вам објасним једноставно, него сликом.

Доста има објава Грунфа, лика из стрипова „Алан Форд“, у овој пози када салутира познатим нацистичким поздравом, а на џемперу има неки духовити натпис. За промовисање и популарисање неких идеја је потребно неколико плаћеника који то раде за новац, и много корисних идиота који то раде бесплатно, не схватајући да су дио пројекта. Плаћеник је пронашао слике Грунфа у позама са нацистичким поздравом и направио објаве пишући разне духовитости на његовом џемперу и то раширио по друштвеним мрежама. А онда је море корисних идиота то прихватило као симпатично и ширило даље, уопште се не обазирући да у ствари раде и на популарисању нацистичке иконографије.

Да не би било да само критикујем, ево и један приједлог за шаљивџије. Ево вам слика Грунфа гдје не слави Хитлера, (ниже) па на овој слици додатјте разне духовитости и то постављајте по друштвеним мрежама.

СН -СН (Смрт нацизму – Слобода народу)


Душко Бошковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *