Питање је дана када ће почети пресудна битка за Донбас, коју и руска и украјинска страна називају битком века и битком свих битака. По обавештајним сазнањима украјинског министарства одбране велика руска офанзива ће почети у периоду између 12. и 19. априла.

Русима ће се супротставити око 100.000 војника украјинске армије А класе, неколико хиљада страних добровољаца и командни кадар сачињен и од високих официра НАТО-а. Украјинци ће дочекати руски удар у моћним линијама фортификације, грађеним осам година уз техничку и финансијску подршку НАТО-а. Реч је о рововима на спрат укопаним и до десет метара под земљом и озиданим бетоном, са утврђеним положајима за висококалибарско и стрељачко оружје, са огромним арсеналом противтенковских навођених и ненавођених ракета и са хиљадама ручних ракетних бацача.

Овакву одбрану је немогуће „прегазити“ како многи наивно замишљају. За уништење овако утврђене и наоружане силе потребна је масивна офанзивна надмоћ и спремност на губитке који се мере десетинама хиљада погинулих војника. Москва има и једно и друго. Руске снаге долазе са армијом од 250.000 војника, која са собом доноси тешко наоружање страховите моћи: ракетне системе „Ураган“, „Смерч“ и „Сјајно Сунце“, термобаричку артиљерију и „Армату“ – руски супертенк задивљујућих перформанси. Овим снагама ће се придружити и око 30.000 бораца Чеченије. Чечене ће у бици предводити Кадиров лично. Поред тога, руска армија ће имати и моћну подршку из ваздуха.

У војном смислу, од ове битке зависи читава руска операција у Украјини. Руска победа означиће слом украјинске одбране и Русима више ништа неће стајати на путу успостављања контроле над целим простором до Дњепра, што је у Кремљу дефинисано као основни циљ специјалне операције. У геополитичком смислу, руска победа ће значити крах америчког пројекта претварања Украјине у гигантску базу НАТО-а на границама Русије, а Донбас ће постати западни бедем Евроазије. У духовном и метафизичком смислу победа руске војске биће јеванђеље о надмоћи божанског промисла над богоборном сатанском вољом у историју, тријумф Исуса Христа и Његовог крстоносног народа над Антихристовим царством зла.

На видљивом фронту Донбаса одиграће се невидљива армагедонска битка чисте светлости против крајње таме, судариће се Царство Божије и Луциферова тврђава. Хиљаде Руса и Чечена остаће заувек на бојном пољу Донбаса, као што Леонида и његових триста Спартанаца заувек леже на светом тлу Термопила. Крв мартира и шехида обојиће Дњепар у црвено, али непријатељ људског рода ће ту бити заустављен. За Донбас!

Аутор: Владимир Потерјахин

Извор: Фејсбук, Борба за истину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *