„Министар спољних послова“ Московске патријаршије Иларион Алфејев тражи увођење QR кодова и изолацију невакцинисаних

Москва. 8. новембар. „Интерфакс“ – У Руској Православној Цркви верују да у ситуацији пандемије, када земља губи више од хиљаду људи сваког дана, режим QR  кодова оправдава себе.

„Режим QR-кодова је режим који се оправдао у многим земљама и у нашим крајевима где је постојао и примењује се“, рекао је митрополит Иларион, шеф Синодалног одељења за спољне црквене односе, у програму „Црква и свет“ ТВ канала „Русија 24″.

Архијереј је подсетио да у Русији сваког дана од корона вируса умире више од хиљаду људи. „То је исто као да у рату сваки дан губимо пук, при таквој стопи умирања можемо говорити о катастрофи широм земље. Од почетка новембра Русија је на првом месту по броју умрлих од коронавируса по дану. Ово је веома ужасна статистика. И мислим да смо ми сами у многоме криви за ово што се сада дешава“, истакао је Митрополит.

Одговарајући на питање водитеља о томе како би Руси реаговали на широко увођење QR кодова по угледу на Европу и казне за њихово одсуство, Митрополит је рекао: „Пре или касније ћемо доћи до овога. И што пре дођемо до овога, то ће бити боље.“

Осим што би вакцинација требало да буде обавезна, он је истовремено изнео мишљење да људи који из неког разлога не желе да се вакцинишу треба да остану код куће како не би постали потенцијални извор заразе за друге, или за њих треба размотрити списак места где се могу појавити, а где не.

ИЗВОР: http://borbazaveru.info/content/view/15101/1/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *