МОРАВЈЕЦКИ НАЈАВИО КОНФИСКАЦИЈУ РУСКЕ ИМОВИНЕ И АКТИВА НА ПОЉСКОЈ ТЕРИТОРИЈИ

* Пољацима се може догодити да добију „по зубима“. Без и најмање намере Москве да дели Пољску, као што је то било у време Јекатерине Велике и Стаљина

* Може јој се догодити да се Влада РФ и Владимир Путин одлуче за забрану било каквих руских улагања у Пољску, потпуну блокаду сваког увоза из те земље, забрану већине трансакција са њом и драстичним сужавањем круга робних артикала које ће Пољаци моћи да купе у Русији.Такође: Русија може за Пољску на неодређено време затворити своје небо и море

* У Москви се већ наглашава: ми ћемо губитак Пољске преживети;  нећемо је избрисати из своје историје, али имамо разлога да је избришемо из наших живота; Пољацима треба да покажемо да игноришемо и само њихово постојање. Пољска? Где то беше? Раније смо знали, али смо некако заборавили…

_____________________________________________________________

ВЛАДА Пољске намерава да конфискује руску имовину и активе на својој територији – објавио је Матеуш Моравјецки.

Варшава је у својој русофобији ревноснија и радикалнија не само од свих у Европској унији, него и од званичног Вашингтона. Пољацима се, међутим, може догодити да добију „по зубима“. Без и најмање намере Москве да дели Пољску, као што је то било у време Јекатерине Велике и Стаљина.

Може јој се догодити да се Влада РФ и Владимир Путин одлуче за забрану било каквих руских улагања у Пољску, потпуну блокаду сваког увоза из те земље, забрану већине трансакција са њом и драстичним сужавањем круга робних артикала које ће Пољаци моћи да купе у Русији.

Такође: Русија може за Пољску на неодређено време затворити своје небо и море. Ускратити Пољацима визе. Не знавати поске дипломе. Забранити операције са сваком пољском имовином…

Матеуш Моравјецки

И још: немилосрдно сузити списак уговора међу двема државама.

Сада све то постаје могуће јер се Русија повукла из Савета Европе, а економски рат започет против ње води се противно свим правилима, што Москви даје одрешене руке.

Пољаци се могу суочити са тоталном руском блокада, како би се остали европски народи обесхрабрили да јуре испред америчке и бриселске санкционе локомотиве.

Судбину Пољске може поделити и једнако русофобска Литванија.

У Москви се већ наглашава: ми ћемо губитак Пољске преживети;  нећемо је избрисати из своје историје, али имамо разлога да је избришемо из наших живота; Пољацима треба да покажемо да игноришемо и само њихово постојање.

Пољска? Где то беше?

Раније смо знали, али смо некако заборавили…

Поводом пољске „дерусификације економије“, бивши председник РФ Дмитриј Медведев поручио је Моравјецком да је то „сукпа и бесмислена“ амбиција.

Још је додао: „Пољска је последњих година – због своје патолошке русофобије – изгубила све што је могла изгубити. Може само даље погоршавати ствари“.

ИЗВОР: http://fakti.org/russia/moskva-upozorila-poljsku-da-ce-se-prema-njoj-odnositi-kao-da-ne-postoji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *