• У Цетињски манастир јутрос је ушла група грађана, када је дошло до вербалног сукоба са свештеним лицима, а потом и до физичког конфликта између две особе, саопштила је полиција.

Митрополија црногорско-приморска објавила је да је у манастиру дошло до „нереда и ширења мржње“ од стране оних који се „лажно куну у његову светињу“.

Медији у Црној Гори објавили су снимак инцидента.

Управа полиције саопштила је да је у Цетињу, поступајући по две пријаве, од којих су једну поднела свештена лица Митрополије црногорско-приморске, а другу једна грађанка, прикупили обавештења од више особа.

Наиме, наводи полиција, у Цетињски манастир је ушла група грађана и том приликом је прво дошло до вербалног сукоба са свештеним лицима, а потом и до физичког конфликта између две особе.

Припадник полиције који се налазио на лицу места је спречио даљи сукоб, напомиње се саопштењу.

Претходно, додаје Управа полиције, цетињској полицији су свештеници Митрополије црногорско-приморске поднели пријаву у односу на ширење верске и националне мржње, покушај скрнављења светиње и угрожавање сигурности свештених лица, док је једна грађанка поднела праву против свештеног лица за физички напад.

„Службеници Одјељења безбједности Цетиње су о догађају обавијестили државног тужиоца у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који се изјаснио да се у овом догађају не стичу елементи кривичног дјела из њихове надлежности. Припадници полиције су прикупили обавјештења у својству грађана од више особа на околности обје пријаве, о чему је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Цетињу који ће се накнадно изјаснити о правној квалификацији догађаја“ – пише у саопштењу Управе полиције.

ИЗВОР: РТРС, Васељенска

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *