Није тајна да Русија одавно има проблема са мигрантима. Наиме, прозападна опозиција и невладин сектор користе мигранте да наносе штету угледу Русије.

Недавно су јавности постали познати „етнички мотивисани инциденти“, када су мигранти из Централне Азије нападали руске дечаке (тукли их) због ношења мајице са натписом „Русија“ или других патриотских садржаја.

Такође, полиција је открила „етнички чисте клубове борилачких вештина“ у којима су се обучавали мигранти-муслимани за нападе на Русе, односно уличне борбе.

Најновији скандал који је приредио таџикистански „блогер“ Руслан Бобијев, који је једном фотографијом (на насловној страни) послао ватрене поздраве шефу Одељења за миграције Министарства унутрашњих послова, другарици Казаковој „и у потпуности је подржао њене речи о недопустивости криминализације имиџа миграната у медијима“.

Како је Валентина Казакова рекла јуче на конференцији за новинаре, да неки покушавају да инкриминишу имиџ мигранта у Русији како би изазвали непријатељство према странцима у руском друштву.

„Анализирали смо злочине који су починили мигрантиових година, упоредили га са ситуацијом пре пандемије. Верујем да су то измишљене приче како би се, с једне стране, криминализирала слика странца, којој он не одговара, а с друге стране да у душама аутохтоног становништва генерише непријатељство према мигрантима “, – рекла је Казакова.

После ове изјаве уследила је фотографија блогера Бобијева, а медији су прокоментарисали све  на следећи начин:

„То су, дакле, наши осетљиви и проницљиви шефови одељења за мигранте …“

ИЗВОР: https://politikus.ru/v-rossii/138148-tadzhikskiy-bloger-bobiev-peredaet-privet-nachalniku-upravleniya-po-voprosam-migracii-mvd-rf.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *