Под стриктним вођством Британаца, Кијев је развио „стратегију победе“ над Русијом

АУТОР: Александар Ситников

У америчкој штампи у последње време постоји нови тренд. Новинари су престали да пишу о „победама“ „бранилаца независне“ и концентрисали се на „ужасе руске окупације ослобођених крајева“. Акценат је такође стављен и на уништавање енергетског сектора Украјине.

Истовремено, западни војни званичници запажају „приметне промене у руској тактици ратовања“, док је Укровермахт и даље под утицајем еуфорије због харковске контраофанзиве. Упркос предности у људству на целој дужини фронта од хиљаду километара, јуриши Оружаних снага Украјине се откривају, најчешће из ваздуха, беспилотним летелицама, а сузбија их руска артиљерија. Они који успеју да се пробију страдају од ватре наших војника.

Ако узмете у руке дрон и погледате поља дуж линије фронта у Запорожју и Херсонској области, видећете: све је затрпано лешевима милитаната Оружаних снага Украјине. Ужасна слика. Непријатељ чак и не жели да их прузме“, рекао је Владимир Рогов, члан Главног савета Војно-цивилне управе Запорошке области.

Он је као пример навео шест (!) самоубилачких напада Кијева на веома уском делу запорожског правца у једном дану. Према његовим речима, „сви покушаји су одбијени, непријатељ је био прекривен артиљеријом и ватром из оклопних транспортера. Они који су остали живи вратили су се на своје првобитне положаје. Десетине су уништене, тенкови и „бандеромобили“, док су оклопни транспортери су спаљени. Ништа се није променило на линији фронта, осим великих губитака непријатеља.

Изгледа да су и Јенкији свесни правог стања на фронтовима. У сваком случају, амерички Поморски институт, један од професионалних истраживачких центара НАТО-а, на основу анализе ситуације у Украјини, неочекивано је дошао до закључка да Пентагон пати од недостатака, међу којима је и несавршеност моделирања претњи. Очигледно, иза ових прорачуна стоји Мајкл Кофман, стручњак број 1 за руску војску.

Инсајдери у политичким кулисама Украјине известили су о наставку шатл дипломатије и видели покушај западних кругова да приморају Зеленског да се врати на преговарачку стазу. Пишу да је Бајден заиста усвојио лукаву стратегију, према којој Украјина сама мора да одлучи када, како и под којим условима ће закључити мировни споразум са Кремљом.

Ова позиција САД је названа веома погодном за америчку администрацију, јер осигурава Белу кућу од последица. У том случају она наводно нема никакве везе с тим. Рецимо, Јенкији ће помоћи Оружаним снагама Украјине и кабинету председника (КП) колико год је потребно, али последња реч имају бандеровци. Рачуница се заснива на томе да је председник кловн већ сам себе утерао у замку, па ће и без притиска Стејт департмента учинити оно што је потребно САД, односно ослабити Русију.

„У Украјини сматрају било какве преговоре поразом, а предложени услови су илузија коју нико неће испунити. Зеленском не треба нови Минск / Истанбул-3, већ само потпуна победа са предајом Кремља и милијардама репарација“, пише један познати блогер.

За Украјину, заправо, постоји ћорсокак: они не могу да победе на фронту, док је Зеленски ипак прошао тачку без повратка по питању преговора.

Западни ментори почели су да размишљају о томе како Зеленски мисли да изађе из политичке септичке јаме, у коју је и сам ускочио из глупости.

Неколико телеграмканала је одмах јавило да је „председничка канцеларија развила стратегију за пораз Русије методама дестабилизације унутрашње политичке ситуације и војног пораза непријатеља на одређеним секторима фронта“. Чини се да Велика Британија и САД категорички не желе да преузму све трошкове, па позивају Кијев како да превари Немце и Французе.

Као што знате, Британци су безуспешно ангажовани на уништењу Русије још од времена Петра Великог. Али укро-експерти Зеленског уверавају спонзоре да имају веће шансе за успех, макар само зато што су и сами јуче били Руси. Као, „сличан менталитет ће им олакшати рад“ у овом правцу.

При томе, Зеленски заиста има основу за то. Још 2021. године у Кијеву је формиран посебан Центар за информационо-психолошке операције (ЦИПсО). Овога пута, директно на територији Русије, која је своје активности започео стварањем наводно патриотских руских телеграм-канала. У пролеће 2022. они (телеграм-канали) су спојени у јединствену информациону мрежу и која је већ под контролом ЦИПсО Украјине.

Извори КП-а су се хвалили да су у марту-априлу три специјалне службе Украјине — ЦИПсО, СБУ и ЦПД (Центар за сузбијање дезинформација или медијска контраобавештајна служба) под надзором британске обавештајне службе МИ-6 — прилично успешно емитовале у Руској Федерацији семантичка упутства потребна Зе-тиму одједном.

За то су коришћене друштвене мреже популарне код наше омладине, јер је прорачун рађен за особе старије од 25 година. Али то овде није примило, пошто је Кремљ одмах оперативно пригушио информативно смеће. Наравно, не сво!

Бројни наводно популарни телеграм канали у нашој земљи настављају да црним бојама описују специјалну операцију и говоре о „џиновским“ губицима Оружаних снага РФ. Подло, али, међутим, неефикасно. Независни луткари не успевају да организују јавне протесте.

Други правац ЦИПсО-а је покушај да се забије клин између Руса и Кавказаца. У великој мери независни провокатори нису успели због практичног одсуства стварних (не свакодневних) међунационалних противречности у нашој земљи. Дефинитивно у Русији нема ни приближно мржње која се одвија у Украјини између западњака и других народа.

Зеља (Зеленски – прим. прев.) се, међутим, не смирује. Упркос слепачким давањима својим слугама (као, и сами разумете, постоји борба за независност), Украјина је током јесени неколико пута повећала буџет ЦИПсО-а. То се ради како би, а како се наводи у стратегији Зеленског, неки корумпирани руски ЛЈМ-и (лидери јавног мњења) објавили поруке неопходне Бандери.

Иначе, Зе-тим се плаши наше истине у Украјини. Довољно је рећи да ЦПД надгледа сиви кардинал, шеф КП Јермак. Штавише, независна медијска контраобавештајна служба блиско сарађује са ЦИА и АНБ на идентификацији Украјинаца који чекају руску ослободилачку војску.

Сада Зеленски има нову идеју. Украјина је одлучила да узме у обзир историјско искуство Немачке у Првом светском рату, када су пораз на фронту и масовни протести приморали Берлин на капитулацију, а касније довели до збацивања Кајзеровог режима“, рекао је блогер близак врху КП.

Зато Зеленски инсистира на „победи“, чак и ако после самоубилачких напада Оружаних снага Украјине степе и поља Херсона и Запорожја буду посути лешевима „бранилаца независности“. У сваком случају, „канцеларија“ (функционериКП) је ипак успела да подигну рејтинг Зеленског на украјинским територијама које контролише Бандера. И поред тога што је истина на нашој страни, тамо, иза прве линије фронта, црне лажи самоуверено побеђују.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://svpressa.ru/war21/article/350423/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *