• Мелтинг пот (ен. melting pot) је омиљено јело америчког пролетаријата. Назив би могао да се преведе као „папазјанија“ или „бућкуриш“, а у финијој варијанти као „босански лонац“. У тај мелтинг пот иде све и свашта, и то су обично остаци непоједене хране од претходног дана. Онда се та мешавина крчка на тихој ватри, што дуже то боље, да би на крају ова каша добила неодређену сиву боју.
  • На овај начин глобалистичка „Светска влада у сенци“ у својој опитној лабораторији названој Сједињене Америчке Државе, „крчка“ у свом мелтинг поту мешавину свих нација и раса са циљем да алхемијски добије „сиву расу светске нације Земљанина“.
  • Ова идеја ће непосредно после Другог светског рата бити „извезена“ у Европу, где ће под будним оком Масонске интернационале бити камен темељац будућих Сједињених Држава Европе, односно  Европске Уније. Сви смо данас сведоци њиховог упорног настојања да створе „ред из хаоса“ (лат. „Ordo ab chao“) и безбожног идеолошког ништавила.
  • Пријатан вам ручак!

АУТОР: Драган Р. Млађеновић

Амерички Слободни зидари су, по сопственој историјској верзији, планирали, изазвали, водили и успешно окончали Америчку револуцију.

Прве слободно–зидарске ложе су осниване у пристаништима у које су долазиле лађе са свих континената.

Џонатан Белчер (Jonathan Belcher) из Бостона је 1704. године у Лондону примљен у масонски савез. Брат Џонатан ће касније да одигра значајну улогу као гувернер већег броја ново– енглеских држава.

Бенџамин Франклин (Benjamin Franklin, 1706-90) је 1730. у својим новинама дао ближа објашњења о новооснованим ложама, а ложа у Филаделфији, у коју је следеће године био примљен и сам, важи за прву ложу у Америци.

Те 1730. године је из Енглеске именован Провинцијални Велики Мајстор – Данијел Кокс (Daniel Coxe) из Берлингтона (Њу Џерси), који је од војводе од Норфолка (Duke of Norfolk) добио патент за Њујорк, Њу Џерси и Пенсилванију.

Млади Бенџамин Франклин се 1731. године нашао међу оснивачима филаделфијске ложе „Свети Јован“ (St. John), а већ три године касније (1734) постао је и њен старешина. Од Кокса, Франклина и њихове ложе „Свети Јован“ потекле су замисао и иницијатива о уједињењу америчких колонија у савез слободних и од Британије независних држава. Они ускоро оснивају велике ложе у Пенсилванији (1731), Масачусетсу (1733), Вирџинији (1741), Каролини итд.

У слободно-зидарско братско коло ухватио се 4. децембра 1752. године и Џорџ Вашингтон (George Washington, 1732-99), главнокомандујући америчке војске у Рату за независност од Британије (1775-83) и први председник нове државе САД (1789-97).

Међу првим америчким масонима били су и други „оци отаџбине“ као што је знаменити Томас Џеферсон (Thomas Jafferson, 1743-1826), трећи председник САД (1801-09). Током Рата за независност Џеферсон је био председник одбора за израду Декларације о независности, која је уз његову дораду прихваћена 4. јула 1776. године. Значајан је податак да од педесет шест потписника ове Декларације само њих петорица нису припадали масонском братству!

Декларацијом је проглашено уједињење слободних и независних колонија, чиме је прекинута везаност за Британију. Томас Џеферсон је постао први гувернер Вирџиније, док су дванаесторица његове масонске браће постављена за гувернере осталих дванаест држава. Џеферсон је имао блиставу политичку каријеру: био је први гувернер Вирџиније (1789-91), основао је Демократску странку (1803), био је секретар Џорџа Вашингтона, првог председника САД (1790-3) и коначно, и сам постао председник САД (1801-9).

„БОСТОНСКА ЧАЈАНКА”

Догађај који је претходио револуцији, а који је тајно планиран у бостонској ложи „Свети Јован“ (St. John`s Lodge), јесте такозвана Бостонска чајанка. Тада је група чланова ове ложе прерушена у Индијанце, у бостонској луци побацала у море сандуке пуне чаја. Провокација је успела, и Британски парламент је донео закон по коме се лука затвара, а енглеске трупе селе у Масачусетс. Ова одлука је, разумљиво, изазвала буру протеста у свим америчким колонијама. Масонски прваци су затим упутили позив да се све колоније уједине у Федерацију.

Бенџамин Франклин (Benjamin Franklin), велики мајстор ложе у Филаделфији, схватио је истински узрок револуције. Кад су га једном приликом у Лондону питали како објашњава напредак који постижу америчке колоније, одговорио је: „Веома једноставно – узрок је у томе што ми у колонијама издајемо сопствени новац. Он се зове „Колонијални запис“, и ми га издајемо у правилној сразмери према трговини и промету робе“.[1] Суштина је заправо у томе да се колоније нису користиле својим овлашћењима да штампају новац како би изазвале инфлацију, а резултат ове мудре и родољубиве економске политике био је просперитет младих америчких држава.

У јануару 1774. године Велики мајстор Бенџамин је обезбедио и конкретну помоћ француске владе, позајмивши суму од три милиона ливри (!) за куповину оружја за америчку војску у оснивању. Трансакција је обављена са знањем и уз свесрдну подршку господина брата Вержена (Vergennes), француског министра дипломатије и старешине париске ложе „Девет сестара“, којој је тајно припадао и сам Френклин. С друге стране, руска царица Катарина Друга Велика (1729-96) је одбила захтев енглеског краља Џорџа Трећег (George III) да пошаље 20.000 руских Козака ради гушења побуне у колонијама, што је помогло побуњеницима да преживе и истерају Енглезе.

Америчка револуција је показала да су тајни управитељи одабрали Нови континент као обећану земљу за практично остварење њихових замисли о успостављању једне Светске државе.

МАСОНСКЕ ТАЈНЕ

Двери строго чуване масонске тајне о постојању супер-тајног Друштва које ради на глобалном успостављању „просветљене демократије“ отшкринуо нам је Менли П. Хол (Ma­inly P. Hall), масон 33. степена, у својој књизи „Тајна судбина Америке“.[2] На страни 9. читамо: „Више од три хиљаде година тајна друштва су радила на стварању темељног знања, неопходног да би се међу народима света успоставила просветљена демократија (…) све се наставља (…) и они још постоје као Ред истраживача. Овај Ред је основан у Америци пре средине 17. века.[3] „Људи вођени тајном заклетвом за рад на стварању светске демократије, одлучили су да у америчке колоније усаде корене новог начина живота“.[4]

Историја Новог света бележи да су први досељеници из Европе били Енглези који су допловили 1607. године. Затим су 1620. године допловили први протестантски мисионари. Велики мајстор Менли Хол тврди да су међу њима били и људи заветовани тајном заклетвом. Међу именима која је поменуо у вези са Редом истраживача јесте и име Бенџамина Френклина: „Бенџамин Френклин је говорио у име Реда истраживача и већина људи који су са њим радила у првим данима Америчке револуције такође су били чланови овог Реда“.[5]

У књизи „Тајна учења свих доба“ Хол нам открива тајну: „Не само да су многи од оснивача Владе Сједињених америчких држава били масони, него су добијали помоћ од тајног и узвишеног тела које постоји у Европи. Оно им је помагало да успоставе ову државу, због одређене намене знане само неколицини посвећених“.[6]

За ову „одређену намену“ знали су само масони највише иницијације. Неки од њих су били председници Сједињених америчких држава. Ево списка који садржи само имена оних чије је чланство у масонерији непобитно доказано:

-Џорџ Вашингтон (George Wasington) први председник (1789-97);

-Томас Џеферсон (Thomas Jaferson), трећи председник (1801-9);

-Џејмс Медисон (James Madison),четврти председник (1809-17);

-Џејмс Монро (James Monro), пети председник (1817-25);

-Ендрју Џексон (Andrew Jackson), седми председник (1829-37);

-Џејмс Бјукенен (James Buchanan), 15. председник (1857-61);

-Ендрју Џонсон (Andrew Johnson), 17. председник (1865-69);

-Џејмс Гарфилд (James Garfield), 20. председник (1881);

-Теодор Рузвелт (Theodor Roosevelt), 26. председник (1901-9);

-Вилијам Хауард Тафт (William Howard Taft), 27. председник (1909-13);

-Ворен Хардинг (Warren Harding), 29. председник (1921-23);

-Френклин Делано Рузвелт (Franklin Delano Roosevelt), 32. председник (1933-45);

-Хари Труман (Harry Truman), 33. председник (1945-53);

-Џералд Форд (Gerald Ford), 38. председник (1974-77);

-Роналд Реган (Ronald Reagan), 40. председник (1980-88).

Но, вратимо се теми масонске тајне. Мајстор Хол обавештава своје читаоце да је ова велика тајна прикривана, али је ипак у символима приказана у Великом печату САД-а. Конгрес је усвојио Велики печат 20. јула 1782. године. На његовом нацрту су радиле чак три комисије почев од 4. јула 1776. Прву Комисију су чинили Бенџамин Франклин, Џон Адамс и Томас Џеферсон. Секретар Конгреса Чарлс Томпсон (Charles Thompson) је трећој Комисији понудио решење које је Конгрес усвојио. Хол пише да је „Велики печат потпис овог узвишеног тела – невидљивог и за знатну већину непознатог – недовршена пирамида на реверсу је грађевина која символично представља задатак којем је влада САД-а посвећена од дана свога успостављања“.[7]

СИМВОЛИ САД – МАСОНСКО ДЕЛО

Постоји само једно могуће порекло ових символа, а то су тајна друштва која су дошла у ову земљу сто педесет година пре револуционарног рата (око 1620. када су мисионари дошли у Америку). Нема сумње да је Велики печат директно надахнут овим редовима хуманих истраживача и да „представља намену ове нације“, како су је видели и спознали „оци оснивачи“.[8]

Масони – оци нације уобличили су 1782. године Велики печат Сједињених америчких држава, а њихова масонска браћа век и по касније (1935) ставила су га на новчаницу од једног долара. Нема сумње да Велики печат има огроман значај за све америчке слободне зидаре који разумеју његову скривену поруку.

На левој страни реверса (полеђине) налази се недовршена пирамида од тринаест степеника, са свевидећим оком на врху. Тумачење овог символа дали су сами масони:

„Свевидеће око символише свеприсутност масонског Закона“ (К. Л. Хејвуд);

„Свевидеће око се може сматрати символом Бога који обзнањује своју свеприсутност“ (Алберт Маки);

„Ово Свевидеће око је један од најстаријих и најраширенијих символа који означавају Бога. Отворено Око Египта представља Озириса“ (Карл Клауди);

„Свевидеће око за древне било је Сунце“ (Алберт Пајк);

„Троугао у вези са Свевидећим оком је масонски символ Великог архитекте Универзума“ (Рејмонд Кепт);

„Масон верује у Великог архитекту. (…) Нека никад не заборави да је Мајстор близу! Свевидеће око је над њим“. (Менли Хол)

Масонски часопис „Ново доба“[9] је начинио попис броја тринаест на Великом печату САД и на новчаници од једног долара:

– 13 гранитних ступњева пирамиде;

– 13 усправних и 13 водоравних линија на штиту;

– 13 листића на маслиновој гранчици;

– 13 стрела;

– 13 слова у натпису на траци E pluribus unum;

– 13 звездица у пољу изнад главе орла;

– 13 слова у натпису Annuit Coeptis (ср. „Он тј. Бог помаже наша настојања“);

– Првих 13 америчких држава уједињених у федерацију Сједињених америчких држава, које символизује 13 илуминатских владајућих породица: Ротшилд, Брус, Кевендиш (Кенеди), де Медичи, Хановер, Хабзбург, Круп, Плантагенет, Рокфелер, Романов, Синклер (St. Clair), Варбург и Виндзор (Саксе-Кобург-Гота);

– 13 је вредност приписана сатани (Stan Deyo, The Cosmic Conspiracy, 1978, p. 73).

Ево нас сада код кључног натписа на Великом печату са новчанице од једног долара, који представља езотеријску поруку на латинском језику:  ANNUIT  COEPTIS  NOVUS  ORDO  SECLORUM, што на српском значи:  (СВЕВИДЕЋЕ ОКО НА ВРХУ ПИРАМИДЕ) ПОМАЖЕ НАША НАСТОЈАЊА (ДА СЕ СТВОРИ) НОВИ  СВЕТСКИ  ПОРЕДАК

Али ту се не ради о срећном Савезу тринаест колонијалних држава, већ о нуклеусу будуће монструм-државе која ће прогутати све народе и националне државе, да би се читаво човечанство поклонило Великом архитекти Универзума.

Недовршена пирамида подсећа зидаре да је посао тек започет, и да га треба окончати у неороченој будућности.

Велики мајстор Менли П. Хол (Ma­inly P. Hall) прориче: „Озирис ће се у пуном сјају подићи из мртвих и владати светом путем мудраца и философа у којима је отелотворена мудрост“.[10] Повратак обожавању Озириса, староегипатског бога сунца који треба да васкрсне, а представља латинског Луцифера (Светлоносца), директно супротстављеног Јединородном Сину Божјем Исусу Христу, прижељкују сви масони који знају тајну.

Велики мајстор Вилијам Смит (William Smith) из Њу Орлеанса (Луизијана) својeврсним прогласом је обзнанио план и програм Луциферових слугу: „Божји план је посвећен унификацији свих раса, религија и веровања. Овај план, посвећен новом поретку ствари, направиће све ново – нову нацију, нову расу, нову цивилизацију и нову религију, религију без секти, која је већ названа религијом Велике Светлости. Гледајући у историју, лако можемо видети да је `Рука Провиђења` изабрала северњачке народе да доведу и успоставе нови поредак на свету. Записи јасно показују да 95% колониста чине северњаци – Англосаксонци. Провиђење је одабрало нордијску расу да развије НОВИ СВЕТСКИ ПОРЕДАК – NOVUS ORDO SECLORUM. Велики Божји план у Америци је свитање Новога Доба Света“.[11]

Није ли ово ОДРЕЂЕНА НАМЕНА Америчке револуције и државе, и ТАЈНА СУДБИНА АМЕРИКЕ о којој говоре посвећени мајстори Америчке ложе? Тако  велики масонски опит, назван Сједињене Америчке Државе, успешно остварује идеју гностичко–кабалистичке над–владе о тзв. „безличној нацији“. Ова идеја „крчкања“ свих нација и раса у једном лонцу, по јелу названа „melting pot“, („бућкуриш“, „папазјанија“ или „босански лонац“), има за циљ стварање безличне „сиве расе“, тј. „светске нације Земљанина“. Ова идеја ће непосредно после Другог светског рата бити „извезена“ у Европу, где ће под будним оком Масонске интернационале бити камен темељац будућих Сједињених Држава Европе, односно Европске Уније. Сви смо данас сведоци њиховог упорног настојања да створе „ред из хаоса“ („Ordo ab chao“) и безбожног идеолошког ништавила.

Последњи нека угаси светло.  

НАПОМЕНЕ:

[1] Х. С. Кенан, Банка федералних резерви, стр. 211.

[2] Ma­inly P. Hall, The Sec­ret De­stiny of Ame­ri­ca, Los An­ge­les, 1944.

[3] Исто дело, стр. 130.

[4] Исто дело, стр. 11.

[5] Исто дело, стр. 134.

[6] Mainly P. Hall, The Sec­ret Te­ac­hings of All Ages, Los An­ge­les, 2009, p. XCI

[7] Исто дело, стр. XCI

[8] The Sec­ret De­stiny of Ame­ri­ca, p 181.

[9] New Age, April 1960.

[10] Mainly P. Hall, Fre­e­ma­so­nry of the An­ci­ent Egypti­ans, Los An­ge­les, 1982, p. 70.

[11] New Age, September 1950.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *