Марија Алимпић из удружења Заштитимо Јадар и Рађевину, прокоментарисала је недавну изјаву министарке Зоране Михајловић о штедњи енергије у јавним установама, којом је понизила раднике у образовању речима да она нема времена да се бави тиме “шта кажу учитељице”.

Знаш ли, Зорана, у чему је разлика између нас учитеља, наставника, професора и тебе?

Прво и основно, нисмо сви спали на мићине и баћине факултете као ти, од којих свака школа у Србији, а посебно сеоске има неупоредиво више достојанства, квалитета и поштења. Ми живимо од новца који смо ЗАРАДИЛИ. Ти плату не примаш, па те питам да ли је и ово недолично понашање део твог платног аранжмана или остало од Г17+?

Даље, деци је у много школа у овој земљи било хладно и пре твог финиширања ЕПС-а и биће у многим школама хладно и ове зиме и следеће, а свима ће нам бити хладно све док си ту где јеси, а не иза решетака.

Пре неки дан си изјавила још једну у низу твојих лажи, да тобоже није стизао допис школама у којима се тражи да се направе планови уштеде, а затим и да се месечно доставља извештај како и колико је тај план спроведен. А сви који смо у школи знамо да јесте.

Све владе у чијим си сазивима била су, свака на свој начин уништавале образовни систем ове земље, урушавајући га неуморно из године у годину. Тиме сте ти и теби слични срозали најлепшу и најчаснију професију на свету, наравно, уз помоћ ваших убачених елемената.
Многа села редовно, годинама немају струју чим дуне ветар. То је твој сектор.

За разлику од тебе, учитељице знају да литијум није енергент, осим ако си мислила да га сад уместо блата ложиш по електранама.

Иначе, “госпођо” Зорана Михајловић најмање што си могла да урадиш по објективној одговорности јесте да даш оставку после несреће у руднику Соко и још несретнијег Грчића коме си била директно надређена. Да не причамо о кривичној одговорности, а и за њу ће доћи време.

Извор: https://politicki.rs/kolumne/marija-porucila-zorani-svima-ce-nam-biti-hladno-sve-dok-si-tu-gde-jesi-a-ne-iza-resetaka/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *