Адмирал Денис Березовски

У ТАЈНИМ КОНТАКТИМА  УПОЗОРИЛИ РУСЕ ДА ЋЕ ПОЛУОСТРВО ИЗГУБИТИ И УКРАЈИНА

* Александар ЛУКАШЕНКО: Приближили су се Русима, то није било на највишем нивоу… Дошло је до разговора, браво, наравно, за те Украјинце јер су упозорили Русе да Крим неће бити руски ако се не предузму одређене акције. Да неће бити ни украјински. А чији би био? Отишао би НАТО!“

* Председник Белорусије није поменуо ни једно име, али је Кијев управо објавио да ће за „велеиздају“ судити адмиралу Денису Березовском којег су украјински пучисти 1. марта 2014-те именовали за команданта своје Ратне морнарице, али је он моментално отказао послушност а наредни дан положио заклетву „верности народу Крима“. Березовски је тренутно заменик команданта руске Тихоокеанске ратне флоте

______________________________________________________

АЛЕКСАНДАР Александар Лукашенко изјавио је да је Крим припао Русији без отпора украјинске војске зато је имала договор са руском војском.

„Они (украјинска војска) су се приближили Русима, то није било на највишем нивоу… Дошло је до разговора, браво, наравно, за те Украјинце  јер су упозорили Русе да Крим неће бити руски ако се не предузму одређене акције. Да неће бити ни украјински. А чији би био? Отишао би НАТО!“

Белоруски председник је у наставку још открио:

„НАТО би се нашао на Криму. Међутим, после још једног састанка, Украјинци су предложили Русима да свом председнику пренесу да се питање Крима мора решити. Према мојим информацијама, то је пренето председнику Русије“, рекао је Лукашенко у интервјуу агенцијиРИА Новости.

Председник Белорусије објавио је да жели да из Севастопоља крене на пут по полуострву Крим.

И нагласио: „У знак признања Крима као дела Русије“.

Украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба запретио је Белорусији да ће, ако Минск званично призна Крим као руски, Кијев узвратити „пуном мером“.

Александар Лукашенко

Стицајем околности, Украјина је је саопштила да ће за велеиздају судити садашњем заменику команданта руске Тихоокеанске ратне флоте – адмиралу Денису Березовском.

Њено тужилаштво је навело да је Березовски 1. марта 2014-те био постављен за команданта Ратне морнарице Украјине, а да је он одмах потом одржао говор потчињенима у којем је отворено поручио Кијеву да неће извршавати никаква наређења оних који се државним ударом домогли власти.

Већ наредног дана је Березовски положио заклетву „верности народу Крима“.

Само сат касније, у Кијеву је објављено да је – смењен.

Крајем марта 2014-те, министар одбране РФ Сергеј Шојгу поставио је адмирала Березовског за заменика команданта руске Црноморске ратне флоте.

ИЗВОР: http://fakti.org/globotpor/lukasneko-pripadnici-ukrajinske-vojske-zatrazili-su-od-putina-da-krim-spasi-od-nato

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *