„Спремни за трансплантацију столице? Трансплантације фекалија могле би да играју огромну улогу у медицини будућности ”: Наука се понекад креће у погрешном смеру, а понекад корача напред – како кажу научници, фекални коктели могу да излече многе болести, а већ се развила читава индустрија донатора фекалија.

„Ефикасан третман за низ болести, од синдрома иритабилног црева до артритиса, па чак и Алцхајмерове болести, долази из најневероватнијег извора – људског измета.

„Осећај гађења који доживљавамо када наиђемо на људски измет делимично је реакција на то како изгледа и мирише.

Али шта ако кажу да фекалије нису токсични отпад и да су тајна људског здравља?

Да ли бисте их јели да вам живот зависи од тога?

Шта ако је ово ребрендирано као трансплантација фекалне микробиоте, или тачније, фекални милкшејк који се убризгава кроз цев из носа у стомак?

Може се узимати чак и као капсула. Истовремено, проналажење донатора фекалија је теже него што мислите.

Већина људи је гадљива да врше нужду у лонцима и тешко им је да то раде на нечији захтев. Сложеност и потражња за фекалним трансплантацијама створиле су индустрију и оне се сада могу купити замрзнуте у биобанкама. Такође је јасно да су узорци неких донатора много ефикаснији од оних од других. Ово су „супер донатори“, изгледа да њихов измет садржи магични састојак. Али не разумемо зашто се то дешава, нити чија би кака била најефикаснија.“

ИЗВОР: https://politikus.info/events/152809-inostrannye-smi-populyariziruyut-fekalii.html

One thought on “ЛУДИЛО ИЛИ СТВАРНОСТ: страни медији популаришу фекалне коктеле као лек за многе болести”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *