• Парламентарна комисија у Италији покренула је истрагу о наводној „путинистичкој мрежи“. Мисли се на политичаре и новинаре који не подржавају антируску политику Рима

АУТОР: Владимир Бадмаев

У Италији се, како пишу посматрачи, одвија нови лов на вештице. Вештице су, наравно, политичари и новинари који критикују антируску политику Рима и слање оружја Украјини, јавља дописник РЕГНУМ-а.

У листу „Коријере дела сера“ појавио се чланак у којем се наводи да је италијански парламентарни Одбор за безбедност покренуо истрагу о наводној „путинистичкој мрежи“. У њој су „парламентарци, лобисти и новинари“.

У чланку се налазе фотографије девет наводних „непријатеља народа“ – сенатора Вита Петрочелија, социолога Алесандра Орсинија, новинара Ђорђа Бјанкија и Мауриција Вецозија, 84-годишњег научника и оснивача покрета „No guerra“ – no NATO -а (Нема рата, нема НАТО-а). ) Манлио Динучи и други. Главна сврха мреже, према „Коријеру“, јесте да утиче на јавно мњење.

Алесандро Орсини је чланак већ назвао срамотним, напомињући да је парламентарна комисија истражила његов рад и ништа није пронашла.

„Ако сам у животу имао контакте са владом, то је била само влада Италије. Међутим, чланак је покренуо нову кампању мржње против мене“, рекао је он, наглашавајући да ће наставити да говори „против нехумане политике Драгијеве владе у Украјини и сиријског рата Беле куће“.

Маурицио Вецоси, слободни извештач из Донбаса, рекао је да је чланак још један покушај да се он делегитимизује по сваку цену, игноришући његов стварни рад. Подсетимо, он је био један од ретких западних новинара који је оповргао изјаве Кијева о масовним гробницама у близини Мариупоља.

„Заиста, очекивало би се нешто озбиљније од новина које су глас италијанске владајуће класе“, рекао је он.

У међувремену, обични корисници друштвених мрежа оно што се дешава називају ловом на вештице и крајем западне демократије. Читаоцима са листе се саветује да туже за клевету.

„Они су заиста дотакли дно“, коментарише Мануела Д.

„Италијанска штампа… све ниже и ниже!“ додао је Алдо К.

Листа ’путиниста‘ је симбол лицемерне и конформистичке земље. Под фашизмом су сви били фашисти, само један универзитетски професор од хиљаду није се заклео режиму. Сада лове пропутинисте, иако су пре рата сви узимали новац од руских компанија које су спонзорисале спортске догађаје, уметничке изложбе, универзитетске курсеве “, пише Донатела Де К.

„Сада су све званичне информације смеће. Срамота!“ каже Франческа С.Ц.

„Каква срамота. Све почиње са овим листама. И ову земљу називају демократском“, иронично је Алесандро Б.

„Људи који су у листу радили 70-их су рекли: ‘Нека, грађани не знају колико је Коријере лажљив’. То је писало на зидовима у Милану. Традиције се настављају“, рекао је Ђовани Н.

„Фашистичке методе… идемо уназад упркос доброј конституцији“, закључио је Клаудио Де П.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://regnum.ru/news/polit/3612114.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *