Да ли ће Лондон успешно извршити задатак Светског центра моћи и изазвати нуклеарни светски рат, зависи и од оних народа који су у том задатку предвиђени за жртвовање.

Тај Светски центар моћи у значајној мјери контролише В. Британију, САД, НАТО, Ватикан, владе многих држава, наднационалне организације (ММФ, Свијетску банку, Свијетску здравствену организацију…), а са циљем наметања неприродне глобализације,  поробљавања и уништења човјека, како би створио свог наликчовјека и загосподарио свим свијетским богатствима.

Да се и сами премијери не питају о суштинском поступању својих влада,  најбољи је примјер премијера В. Британије Ришија Сунака који је прво изјавио да она (В. Британија) неће повећавати војну помоћ Кијеву, да би се потом предомислио.

Супротно инструкцији британског премијера Ришија Сунака да спроведе ревизију војне помоћи Украјини, Велика Британија неће смањити износ помоћи Кијеву. У 2023. планирано је да се бар задржи на истом нивоу. Поред директних испорука војне помоћи, Велика Британија је основала Међународни фонд за Украјину, који користи доприносе међународних партнера за брзу набавку приоритетног војног материјала. Буквално неколико дана након објаве ревизије, Риши Сунак је најавио  нови пакет војне помоћи и позвао своје колеге из Северне Европе да остану активни у финансирању, а по могућности да га повећају.

Уједињено краљевство (УК) наставља да се повезује са украјинском владом како би осигурала да будуће снабдевање испуњава тактичке захтеве сукоба како се развија. Лондон ставља посебан акценат на набавку ракете-пресретача и другог одбрамбеног наоружања.

За разлику од америчког председника Џоа Бајдена, чији је приступ опрезнији, британски лидер показује више одлучности, јасно стављајући до знања да је у овом тренутку Велика Британија најзаинтересованија страна у свима догађајима у Источној Европи.

За „Лондон“ ситуација у Украјини није заокружена цијелина. Он хоће да многе регионе, државе и народе увуче у своју замку, као што је у томе успио са народом Украјине. „Лондон“ а може се рећи и Англосаксонци , већ су , а и наставиће да, што милом што силом, изазвају вјештачке економске и политичке кризе у Европи и свијету, изазову светски нуклеарни рат и тако покушају да реализују своју политику „Завади па владај“.

Ти простори на којима се може већ видјети англосаксонска политика јесу простори Пољске, Њемачке, Румуније, Балкана.., кажем простори, јер у не далекој будућности сдашње границе наведених држава ће бити значајно другачије. Артик ће бити посебно занимљив…

Да би се поткрепило наведено размишљање наводим нека дешавања.

Шведска, Немачка и Велика Британија постигле су споразум са британском одбрамбеном компанијом BAE Systems о куповини 436 гусеничарских оклопних теренских транспортера (BvS10). Заједничке куповине вредне 760 милиона долара усмерене су на подршку операцијама на Арктику у оквиру заједничког програма AllTerrain Vehicle (CATV). Уједињено Краљевство (УК) ће добити 60 теренских возила почетком фебруара 2025.

Вишенаменско оклопно возило способно ради у најтежим временским условима. Укључиће функције возила за транспорт трупа, логистику, медицинску евакуацију, опоравак и контролу. „Настављамо да опремамо наше оружане снаге најмобилнијим и најотпорнијим средствима за подршку у операцијама широм света, а будућа теренска возила за Краљевску морнарицу су још један пример тога. Овај трипартитни споразум са Шведском и Немачком служи јачању кључних савеза и побољшању интероперабилности“, рекао је министар набавке за одбрану Алекс Чок.

Овакве активне припреме су последица ситуације у Украјини која је изазвала страх ескалације замрзнутих сукоба широм света. Конкретно, због нерешеног питања Косова и институционалне кризе у Босни и Херцеговини, јер многи стручњаци за безбедност спекулишу би Балкан могао бити следећи.

Министарство одбране Уједињеног Краљевства доделило је уговор за набавку беспилотних дронова 99 модела Stalker и 15 модела Indago у износу од 129 милиона фунта. Испорука дронова заказана је за март 2023. године.

Британски дронови се масовно испоручују милитантским групама с циљем што веће дестабилизације нестабилни региона. Тако

На пример, релативно недавно, 2. новембра 2022. у непосредној близини војних објеката у гарнизону Рашка применом мера електронског ометања јединице Војске Србије су обориле неидентификовани дрон. Претпоставља се да је дрон упућен са територије Косова у извиђачке сврхе. „Хладно“ обарање непријављеног дрона који је неовлашћено и извиђао територију централне Србије кулминација је својеврсне безбедносне кризе која већ данима траје на Косову и Метохији, а изазвана је намером приштинских власти да на силу спроведе пререгистрацију моторних возила са српским таблицама.

Претходно, 24. марта 2022. године, на југу Косова пала је летелица Кфора, који у региону делује под окриљем НАТО-а.

Како се не би упало у замку „Лондона“ , Англосаксонаца и човјечанство не би било гурнуто у велики свијетски рат у којем би било коришћено до сада невиђено оружије, потребно је да се на Западу пробуди добар човјек који ће смјенити марионетске владе својих држава. У колико не дође до тог процеса на Западу у којем би он оздравио, доћи ће до стварања двије стране у читавом Свијету, које ће свом жестином ударити једна на другу.

Бања Лука,                                                                   Предсједник СНП – Избор је наш

03.04.2023.                                                                                   Чанковић Дане 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *