Сада већ са великом сигурношћу можемо рећи да нам слиједе тешка времена. Манипулатори иду до краја, они планирају изазвати урушавање економије, монетарног сустава, ланаца опскрбе и то ће све бити координирано на свјетској разини преко наднационалних организација као што су Свјетска трговинска организација, Свјетска банка, Свјетска здравствена организација и преко свих осталих „свјетских“ организација.

Наши политичари су продане душе и колаборатори који нас неће заштитити од тих зликоваца, него ће активно помагати глобалистичку агенду. Али то ипак не значи да не можемо ангажманом на локалној и личном нивоу учинити да наш мали угао света буде сигурнији и угоднији за живот док остатак тоне у хаос. У овом тексту пробати ћу дати неколико савета које сви можемо имплементирати у постизању овога циља.

Наравно, идеално би било да сватко од нас има велико имање са плодном земљом скривено негђе у пустом крају, са великим складиштем хране, агрегатом за струју, бунаром и свим осталим потребним за живот изван друштва. То ипак за већину нас није реално, али и без тога, пуно можемо учинити.

МАГАЦИН ХРАНЕ

Прво оно основно. Без хране не можемо живети. Ако имате врт око куће, или неку земљу – садите. Испланирајте што вам треба, и крените. Ако нисте вични томе, научите. Купите сјеме, опрему за обрађивање земље, и крените. Или купите пар кокоши па бар јаја да имате, за размјену. Било какву производњу хране успоставити.

Ако живите у стану, у граду, можда можете нешто узгајати на балкону. Ако не можете, направите барем залихе хране. Ако мислите да немате места, направите га. Баците стару постељину, стари усисавач или друге ствари које су вам се накупиле кроз године, а не користите их. Уместо само једног старог предмета можете похранити неку количину хране.

Узмите основне намирнице: брашно, со, пиринача, лећа, пасуљ, све оно што је сухо и дуготрајно. Затим тњглњ: краставце, цвеклу, купус, паприку, и све оно што се иначе спрема за зимницу. Затим конзерве; грашак, поново пасуљ, мало конзерви воћа због витамина (ананас, бресквине половице) и слично. Затим и остале ствари које волите, можда вам је чоколада битна, можда нешто друго, битно да је храњиво и да није кварљиво на дужи рок.

Пробајте гађати да имате хране за минимално 1 месец за вашу породицу, а боље би било 3 месеца. Штогод да се деси, након пар месеци ће се ситуација стабилизирати, бар деломично, а кад знате да имате залиху, припремљенији сте на било какве догађаје. Имате већу отпорност од оваца које верују систему и мисле да се ускоро враћамо на старо.

КАКО ПРЕЖИВЈЕТИ БЕЗ СТРУЈЕ

Ово је врло важна точка. Јер уколико злочиначка кабала почне губити битку (што је свакако добро) један од планова је угасити струју. Они то морају направити да би угасили Интернет, јер преко њега људи организирају отпор, а уколико отпор постане премасиван, они ће морати све угасити. Не знамо точно што ће искористити као оправдање, можда неки хакерски напад, можда ће енергије једноставно „нестати“ јер тренутно диљем ЕУ масовно гасе електране, како би тобоже прешли на зелену енергију. Све су то лажи, али морамо бити спремни на њих.

Значи пробајте се припремити на то да имате релативно нормалан живот без струје. Имати пећ на дрва је идеално, али алтернативно можете набавити и плинско кухало, оно мало које се обично користи за камповање. Свеће су увек корисне, као извор светла, али на њима можете и храну подгрејати. Набавите  батерије, за све уређаје који вам могу требати. Ако имате ауто то је јако корисно, јер ту можете слушати радио, и пунити мобилни. Али могуће је да нестане бензина и нафте. Зато планирајте у складу с тим. Мали соларни пуњачи за телефон се могу купити јако јефтино. Има и већих, који се поставе на кров и пуне неколико уређаја.

ДИГНИТЕ НОВАЦ ИЗ БАНКЕ

Ако нестане струје, поздравите се са својом банковном картицом. Чак и ако има струје, питање је што ће бити са валутом, на овом порталу већ дуго пишемо о инфлацији, и прије него се појавила. И сад је дошла. Новац вреди све мање и веројатно ће вредити још мање, због огромних количина које се штампају. Потрошачи ће то виђети кроз раст цена. Подићи новац из банке је зато добра идеја, то ће вас заштитити од колапса банкарског система, чега се старији Хрвати сећају из 1990-их. Али готовина у руци вас неће заштитити од инфлације.

Стога размислите у што би било добро инвестирати. Ја нисам ваш финансијски саветник, али могу вам дати пар идеја. Ако имате пуно новаца, некретнине су увијек добро решење као заштита од инфлације. Али водите рачуна да гадови планирају одузимати имовину невакцинисанима. То планирају кроз кажњавање – Аустрија је најбољи примјер. Ако нисте вакцинисании морате платити казну (тренутно говоре о износу од 7.000 евра) а ако не можете или не желите платити држава вам може ићи одузети имовину. Хоће ли доћи до тога у Балканским земљама, не знам, али то је свакако план о којем треба водити рачуна.

Ако имате мање новца, свакако уложите у храну о чему смо горе писали. Остатак можда можете у злато – злато је одлична заштита од инфлације, јер има константну вриједност кроз повијест. Каже се да је у Римско доба један златник могао квалитетно обући човјека од главе до пете. Данас можемо рећи исто. Кроз цијелу људску цивилизацију, скоро 3000 година, злато увијек има отприлике исту вриједност.

НАБАВИТЕ ПОТРЕПШТИНЕ И ПОВЕЖИТЕ СЕ С ЉУДИМА НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ

Након што сте осигурали основне потребе за своје обитељи и заштитили своју имовину, потребно је припремити се за живот неовисно о манипулаторима на власти. Притом рачунајте да ће телеграм групе и остале друштвене мреже можда нестати, ако угасе Интернет. Повезујте се са истомишљеницима у вашој заједници, на локалној разини. То су једини људи на које ћете се моћи ослонити ако дођу лоша времена.

Битни су људи који производе храну, повежите се с њима. Битни су и они који нуде разне услуге. Нпр. можда вам треба фризерка. Што ћете направити ако нам забране да идемо код њих? У Аустрији већ сада не можете код фризера ако нисте вакцинисани. Верујте ми, Балканци у Бечу су се већ организирали по том питању, фризерке иду около по становима, избегавајући успут полицијске контроле, ко најгори криминалци. Значи направите рачуницу које услуге вам требају у будућности и организирајте се на локалном нивоу.

Решите сва нехитна медицинска стања. Можда имате неки зуб који треба поправити, или мадеж који треба уклонити. Све што сте досад одгађали – ријешите то. Можда имате неки кућански апарат који би ускоро требало замијенити. Купите га. Купите и робе, да имате довољно ођеће за идуће 2-3 године. Јер све би нам то могли ускоро забранити. Немојте се заваравати да се то може наручити онлине, они ће гледати како да нам и то онемогуће, па већ сада у Хрватској треба Цовид потврда за подигнути поштански пакет, забога!

ПРИПРЕМИТЕ СЕ ЗА БОРБУ

Кад сте осигурали све потребно за себе и повезали се са људима, потребно је мислити на слиједећи корак, а то је отпор према фашизму. Тактика има пуно, већином се темеље на групним активностима. По Европским градовима Ковид контроле и малтретирања грађана проводе полицајци и Ковид редари у већим групама од 3-6 чланова. Јер они добро знају ако упадну у неки кафић, и почну проверавати потврде, да ће гостију бити више и да би стандардна патрола од 2 члана могла настрадати. Зато је потребно организирати се у групее, ако дођете на мегдан каквим Ковид редарима.

А акције могу бити разнолике. По Италији смо виђели како се такве групее крећу по угоститељским објектима и шопинг центрима. Онда почну скандирати „скините маске!“ док их редар гледа са стране. У земљама где су маске уведене на отвореном простору, то се ради и по улицама.

Маштовиту акцију виђели смо у Шибенику, кад је група грађана ланцима везала врата градске управе, и тако де факто увела локдаун градским политичарима. Локалне људе, градоначелнике, начелнике полиције, шефове Завода за Јавно здравство и све остале који суђелују у увођењу ових мера и кршењу наших Уставних права, треба идентифицирати и позвати на одговорност.

Осим повремених градских активности, активности ових скупина могу да буду рекреативне природе, одлазак у шуму, на планинарење, трчање и опћенито активности за одржавање кондиције. Може то бити и ловачко друштво, јер одлазак у лов такођер је битан, свакако пробајте набавити оружје, за лов наравно.

Али и само дружење с истомишљеницима је такођер битан дио, одлазак на пиће код неког, забава, организација роштиља и сл. Јако је важно повезати се са истомишљеницима, ако ништа друго онда због психолошке потпоре, поготово ако је дома немате. Успоставите и алтернативне канале за комуникацију, који не укључују мобителе. То је важно због могућег нестанка струја, али и због евентуалног наџора комуникација од стране фашиста. Договорите мјесто за састајање.

Овђе говоримо искључиво о спортско-рекреативним групама, али било би добро да постоји јасна заповједна структура. Те групе се онда у будућности, злу не требало, у кратком року могу преорганизирати у нешто друго. А што би то било, остављам вам на машту, јер то не могу овђе написати.

А чак и ако Хрватска полиција и војска буду на нашој страни, или бар деломично – што мислите због чега се Хрватску изненада тако убрзано гура у Шенгенски споразум? Зато јер уласком у Шенген Хрватска може потписати споразум о доласку страних полицајаца који ће тобоже бранити Шенгенску границу. Мислим да сте схватили што нас евентуално чека.

ЗАКЉУЧАК

Ово су све општи савети које сватко мора прилагодити самом себи. Искрено се надам да вам ниједан неће затребати, али збиља немате што изгубити. Имати складиште хране је увек корисно, бити дио рекреацијске скупине је такођер корисно. Као што су говорили у бившој држави, живите као да ће тисућу година бити мир, али будите спремни као да ће сутра бити рат. Данас се ово чини актуалније него икад.

И оно најважније – сачувајте психолошку стабилност и снагу. Немојте да вас страх преузме, јер страх је њихово највеће оружје, зато нас толико плаше и уцјењују. Све ће се ово распаст кад-тад, то се мора десити, и тако је записано. Али до тада, следи нам сигурно још пар година тешких искушења.

Срећно свима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *